Πε 9 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201126-10-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011,...

26-10-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011, στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Λουξεμβούργο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, θα συμμετάσχει την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011, στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Λουξεμβούργο.

Τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στο Συμβούλιο, μεταξύ άλλων, είναι: το Εθνικό σχέδιο Δράσης της Ελλάδας σχετικά με τη Μεταρρύθμιση του Ασύλου και τη Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών, η πορεία των εργασιών για το SIS II ( Schengen Information System ), το σχέδιο Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την καταπολέμηση των συνθετικών ναρκωτικών, η αξιολόγηση της απελευθέρωσης της θεώρησης εισόδου για τους πολίτες των Δυτικών Βαλκανίων.

Επιπλέον, θα εξετασθεί η πορεία εγκαθίδρυσης ενός Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου.

Τέλος, θα γίνει ενημέρωση σχετικά με το «Ευρωπαϊκό σύστημα εντοπισμού χρηματοδότησης τρομοκρατών- Διαθέσιμες Επιλογές.»

Τελευταίες Αναρτήσεις