Κυ 5 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201121-09-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού ελέγχου σχετικά...

21-09-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού ελέγχου σχετικά με την εγκατάσταση αλλοδαπών σε ελληνικά νησιά και ανέγερση αυθαίρετων κτισμάτων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού ελέγχου σχετικά με την εγκατάσταση αλλοδαπών σε ελληνικά νησιά και ανέγερση αυθαίρετων κτισμάτων.

«Στα διαπόντια νησιά (Οθωνοί, Ερείκουσα και Μαθράκι) διαμένουν περίπου 45 υπήκοοι Αλβανίας και 20 Ιταλίας. Το σύνολο των παραπάνω αλλοδαπών διαμένουν σε μισθωμένες κατοικίες, πλην 3 οικογενειών (δύο στους Οθωνούς και μία στην Ερείκουσα) που διαμένουν σε ιδιόκτητες κατοικίες. Επιπλέον, σε ότι αφορά στο σχέδιο αστυνόμευσης των συγκεκριμένων νησιών, που υλοποιείται από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, διενεργούνται τακτικές εξορμήσεις για την αποτροπή παράνομης εισόδου και παραμονής παράνομων μεταναστών και σε περιπτώσεις διάπραξης παραβάσεων, συλλαμβάνονται οι παραβάτες αλλοδαποί και ακολουθείται η διαδικασία διοικητικής τους απέλασης», τα παραπάνω επισημάνθηκαν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή σε ερώτηση που κατέθεσαν στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., κ.κ. Σ. Α. Γεωργιάδης ( Β’ Αθηνών), Α. Πλεύρης ( Α’ Αθηνών) και Ι. Κοραντής (Επικρατείας).

Αναφορικά επίσης, τονίσθηκε ότι «Δεν έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις ανέγερσης αυθαιρέτων οικιών, από παράνομους μετανάστες στις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας. Για παραβάσεις του νόμου περί Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, διενεργούνται από τις κατά τόπο αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίας έλεγχοι τόσο ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και εκτάκτως, χωρίς όμως να έχουν διαπιστωθεί σχετικές παραβάσεις στα διαπόντια νησιά (Οθωνοί, Ερείκουσα και Μαθράκι)», επίσης, διευκρινιστικά, αναφέρθηκε ότι «Ο μεγαλύτερος αριθμός από τους προαναφερόμενους υπηκόους Αλβανίας, κατέχει νομιμοποιητικά έγγραφα για την παραμονή του και απασχολείται από τους Έλληνες μόνιμους κατοίκους σε αγροτικές, οικοδομικές και λοιπές εργασίες».

Αναλυτικά η απάντηση

Τελευταίες Αναρτήσεις