Τρ 31 Ιανουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201106-09-2011: Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, μετά τις νέες συλλήψεις για συμμετοχή στη χθεσινή συμπλοκή στο...

06-09-2011: Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, μετά τις νέες συλλήψεις για συμμετοχή στη χθεσινή συμπλοκή στο Ηράκλειο της Κρήτης, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός 21χρονου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, μετά τις νέες συλλήψεις για συμμετοχή στη χθεσινή συμπλοκή στο Ηράκλειο της Κρήτης, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός 21χρονου

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία δεν θα δείξουν καμία ανοχή σε αυτούς που εμφανίζονται ως φίλαθλοι για να επιδίδονται σε μια διαρκή αντιπαράθεση βίας με κίνδυνο της ζωής τους.

Δεν είναι δυνατόν νέα παιδιά, ανάμεσά τους και ανήλικοι, να αφήνονται να εγκλωβίζονται στον κύκλο της βίας και του αίματος, που καμία σχέση δεν έχει με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Καλώ όλους τους φιλάθλους που αγαπούν το ποδόσφαιρο, που αγαπούν τις ομάδες τους να αντιδράσουν. Να απομονώσουν με κάθε τρόπο όσους επιλέγουν τη βία και την παρανομία.

Πρέπει να επιμείνουμε, ούτως ώστε να μην επιτρέπουμε να κρύβεται η βία πίσω από τους οργανωμένους συνδέσμους, αλλά αντίθετα να φωλιάζει η αγάπη για το ποδόσφαιρο, η αγάπη για τον αθλητισμό και η άμιλλα ανάμεσα στα παιδιά και τους νέους ανθρώπους.

Πρέπει να ισχύσουν και στην Ελλάδα οι κανονισμοί για τη σχέση φιλάθλων – σωματείων που ισχύουν παντού στις υπόλοιπες χώρες. Είναι αδιανόητο να τους συνδέει μόνο η άρρωστη σχέση της βίας. Οι ΠΑΕ έχουν μεγάλη ευθύνη. Οι ιθύνοντες των ομάδων δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Είναι ντροπή να επικρατούν συνθήκες μπανανίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται να υπάρξει πλήρης εξυγίανση χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση».

Τελευταίες Αναρτήσεις