Τε 1 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201105-09-2011: Παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στη Βουλή, για την αιματηρή συμπλοκή στο Ηράκλειο της Κρήτης...

05-09-2011: Παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στη Βουλή, για την αιματηρή συμπλοκή στο Ηράκλειο της Κρήτης με έναν νεκρό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στη Βουλή, για την αιματηρή συμπλοκή στο Ηράκλειο της Κρήτης με έναν νεκρό :

Το γεγονός στο Ηράκλειο της Κρήτης είναι ένα γεγονός που μας θλίβει όλους μας. Είναι προφανές ότι μας θλίβει όλους. Θέλω με την ευκαιρία αυτή, όχι μόνο να εκφράσω τη λύπη μου για το περιστατικό το οποίο έγινε, για την αιματηρή αυτή συμπλοκή στο Ηράκλειο αλλά θέλω να πω ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση ούτε με φιλάθλους, ούτε με οπαδούς. Πιστεύω ότι συμφωνεί όλη η Βουλή ότι είναι απόλυτη η ευθύνη των επικεφαλής των ομάδων οι οποίοι επιτρέπουν τη λειτουργία συνδέσμων με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο οπαδών, φιλάθλων κ.λ.π. ανεξέλεγκτα, όπου ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει, ακόμα και εκείνοι οι οποίοι επιλέγουν τη βία ως ένα στοιχείο της καθημερινής τους δραστηριότητας.

Λοιπόν, νομίζω ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Πρέπει με κάθε τρόπο να καταδικάσουμε αυτές τις πρακτικές. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είναι οι φίλαθλοι, ποιοι είναι οι οπαδοί των ομάδων και ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι χρησιμοποιούν τις γηπεδικές διαφορές, τις οπαδικές διαφορές μόνο και μόνο για να εκδηλώνουν τη βία που για τον οποιοδήποτε ψυχολογικό ή άλλο λόγο έχουν στη συνείδησή τους. Θεωρώ όμως ότι και εμείς έχουμε πολύ μεγάλη ευθύνη γι αυτό το λόγο πολύ γρήγορα η Βουλή πρέπει να νομοθετήσει.

Με το νέο νομοσχέδιο το οποίο έχει καταθέσει ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γερουλάνος, ρυθμίζονται θέματα τα οποία αφορούν τους συνδέσμους οπαδών αλλά είναι και ένα νομοσχέδιο που στρέφεται ενάντια στη βία η οποία εκδηλώνεται γύρω από τους φιλάθλους και από το γήπεδο και το ποδόσφαιρο. Ένα είναι βέβαιο ότι με κάθε τρόπο εμείς πρέπει να επιμείνουμε ούτως ώστε να μην επιτρέπουμε να κρύβεται η βία πίσω από τους οργανωμένους συνδέσμους αλλά αντίθετα να φωλιάζει η αγάπη για το ποδόσφαιρο, η αγάπη για τον αθλητισμό και η άμιλλα ανάμεσα στα παιδιά και τους νέους ανθρώπους.

Τελευταίες Αναρτήσεις