Πε 2 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201101-09-2011: Δελτίο Τύπου με παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή στη συνάντηση για τον απολογισμό των...

01-09-2011: Δελτίο Τύπου με παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή στη συνάντηση για τον απολογισμό των ημερίδων με θέμα “Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στη συνάντηση για τον απολογισμό των Ημερίδων με θέμα: Aσφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο, που διοργανώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

«Θα ήθελα κι εγώ να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς και όλους όσοι συνέδραμαν, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία κατέβαλε η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα η Υποδιεύθυνση του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της πολιτικής που κάνουμε ώστε να φέρουμε πιο κοντά την Ελληνική Αστυνομία με τον πολίτη.

Και ο πολίτης, ακριβώς, να νιώσει -αυτό το οποίο περιέγραφε προηγουμένως ο κ. Σφακιανάκης- ότι ο Αστυνομικός είναι ο έμπιστος άνθρωπος στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί και να του ζητήσει πληροφορίες, για να διαλύσει τους φόβους του ή να αποφύγει τις εγκληματικές πράξεις εις βάρος του ιδίου και της οικογένειάς του.

Σε κάθε περίπτωση όμως το ηλεκτρονικό έγκλημα είναι ένα έγκλημα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα – αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο το ίδιο ισχύει- που συνέχεια αναπτύσσεται και συνέχεια θα αναπτύσσονται και τα μέσα για την αντιμετώπισή του.

Όμως, εμείς, η πολιτεία και ο καθένας από εμάς που αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας στην κοινωνία, έχουμε υποχρέωση να παρουσιάζουμε το ελάχιστο, να προσφέρουμε το ελάχιστο.

Και το ελάχιστο είναι η καλύτερη δυνατή ενημέρωση. Είναι η διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας γύρω από τη χρήση του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών μέσων στα παιδιά και στους γονείς, έτσι ώστε αυτή η χρήση να είναι επωφελής για την αύξηση και την ενίσχυση των γνώσεών τους και τη διαμόρφωση μιας νέας ηλεκτρονικής κοινωνικότητας. Αλλά την ίδια στιγμή, όμως, θα πρέπει να είναι και ασφαλής αυτή η διαδικασία.

Γι’ αυτό θέλω να ζητήσω κι εγώ, όπως και ο κ. Σφακιανάκης, την υποστήριξή σας, προκειμένου να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Θέλουμε να πάμε παντού, να πάμε στα σχολεία, να πάμε στις Μ.Κ.Ο. που μπορούνε και εκείνες να δραστηριοποιηθούν στην ίδια κατεύθυνση και τον ίδιο σκοπό. Θέλουμε να δουλέψουμε με τους δήμους και την τοπική αυτοδιοίκηση. Όποιοι δήμοι ή φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης θέλουν να συνδράμουν και να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα η Αστυνομία, θα είναι εκεί, οι Υπηρεσίες μας θα είναι εκεί και το Υπουργείο θα είναι εκεί, προκειμένου να βοηθήσει με τις παρουσιάσεις που κάνουμε.

Από αυτή την άποψη θεωρώ ότι θα ήταν εξαιρετικής σημασίας να παντρέψουμε τη δική μας προσπάθεια με τη δικής σας προσπάθεια.

Είτε του επιχειρηματικού κόσμου των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, είτε και του επιστημονικού κόσμου, ο οποίος – στ o πλαίσι o της δικής τους επιστημονικής ενασχόλησης – ασχολείται με το ηλεκτρονικό έγκλημα και τις κοινωνικές συμπεριφορές που αναπτύσσονται μέσα στο διαδίκτυο. Και από την άλλη πλευρά, είναι η δική μας προσπάθεια, που είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Νομίζω ότι οι συνέργειες υπάρχουν, η επιδίωξη μπορεί να είναι κοινή, αρκεί να θελήσουμε να την κάνουμε κοινή.»

Τελευταίες Αναρτήσεις