Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Ιούλιος 201111-07-2011: Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, για την τραγωδία στην Κύπρο

11-07-2011: Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, για την τραγωδία στην Κύπρο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Δευτέρα,11 Ιουλίου 2011

Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, για την τραγωδία στην Κύπρο

Θέλω να εκφράσω την οδύνη μας για το τραγικό γεγονός, το οποίο συνέβη στη ναυτική Βάση της Κύπρου και είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν τόσες ανθρώπινες ζωές, όπως επίσης να υπάρχουν τόσοι πολλοί τραυματίες.

Θέλω να σας πω ότι η ελληνική Κυβέρνηση είναι σε συνεχή επαφή με την κυπριακή Κυβέρνηση, τόσο μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών όσο και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε δεύτερη γραμμή υποστήριξης, βρίσκεται σε ετοιμότητα για οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να συνδράμουμε στην προσπάθεια η οποία γίνεται στην Κύπρο.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο έχει και την ευθύνη για την άμεση παροχή βοήθειας, βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα με ένα C -130 , γιατρούς και νοσηλευτές που αν χρειαστούν, μπορούν να μεταβούν εκεί. Από τη δική μας πλευρά αν χρειαστούν είτε δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εξειδικευμένα στελέχη, είτε της Αστυνομίας, έχουμε δηλώσει δια του Υπουργείου Εξωτερικών ότι είμαστε σε πλήρη διάθεση προς την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τελευταίες Αναρτήσεις