Πε 29 Σεπτεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Ιούνιος 201107-06-2011:Δελτίο Τύπου σχετικά με τη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και...

07-06-2011:Δελτίο Τύπου σχετικά με τη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ντόλιο, βουλευτές του Έβρου κα τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η περιοχή του Έβρου δεν πρόκειται να επωμιστεί το βάρος του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης όλης της χώρας»

Τη διαβεβαίωση ότι η περιοχή του Έβρου δεν πρόκειται να επωμιστεί το βάρος του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης όλης της χώρας, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής κατά την συνάντηση που είχε με τους βουλευτές του Νομού, τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Η επιλογή της κυβέρνησης είναι η αποφασιστική φύλαξη των συνόρων, η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, η ασφάλεια των πολιτών του Έβρου και η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας για την οικονομική ανάπτυξη. Η υπόθεση της παράνομης μετανάστευσης στον Έβρο είναι μέρος της εθνικής προσπάθειας που κάνουμε στο σύνολο της χώρας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την εξέταση των προτάσεων της τοπικής κοινωνίας και διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που διακινούνται στον Έβρο και δημιουργούν σύγχυση για τις πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε όμως ότι δεν πρόκειται να σταματήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού της κυβέρνησης που προβλέπει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης με τη λειτουργία ενός δίκαιου και αποτελεσματικού συστήματος ασύλου και την ύπαρξη κέντρων κράτησης και πρώτης υποδοχής. Επιπλέον, υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν θα είναι αξιόπιστη στην ΕΕ, εάν την ώρα που ζητά να μοιραστεί το βάρος της διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης με τα άλλα κράτη – μέλη, εδώ στη χώρα μας οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν στη συνεργασία.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης τάχθηκαν κατά της δημιουργίας κέντρου κράτησης στο πρώην στρατόπεδο Φιλιρίδη και αντιπρότειναν την επέκταση του υπάρχοντος χώρου στο Φυλάκιο για τη λειτουργία του κέντρου πρώτης υποδοχής και του κέντρου κράτησης. Ταυτόχρονα, εξέφρασαν την υποστήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου στη δημιουργία του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γεώργιος Ντόλιος, οι βουλευτές Έβρου Όλγα Ρενταρή-Τέντε (ΠΑΣΟΚ), Ελένη Τσιαούση (ΠΑΣΟΚ), Αλέξανδρος Δερμετζόπουλο (Ν.Δ), ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Αριστείδης Γιαννακίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Γεωργία Νικολάου Μαυρανεζούλη, Γεώργιος Ούστογλου, οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, , Ορεστιάδος Δημήτριος Μούζας και Ορφέα Ευάγγελος Πουλιλιός.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Μητροπολίτης Ορεστιάδος & Σουφλίου, Δαμασκηνός.

Τελευταίες Αναρτήσεις