Τρ 27 Σεπτεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Ιούνιος 201101-06-2011: Δελτίο Τύπου με δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στο ΑΠΕ για τις διαδηλώσεις των πολιτών...

01-06-2011: Δελτίο Τύπου με δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στο ΑΠΕ για τις διαδηλώσεις των πολιτών και τα επεισόδια έξω από τη Βουλή.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στο ΑΠΕ για τις διαδηλώσεις των πολιτών και τα επεισόδια έξω από τη Βουλή.

Όλοι μας στην Κυβέρνηση συναισθανόμαστε την αγωνία των πολιτών, που την εκφράζουν με τις ειρηνικές διαμαρτυρίες.

Είναι αλήθεια ότι η μαζικότητα των συγκεντρώσεων στέλνει μήνυμα που πρέπει να αξιολογηθεί από όλους, εντός και εκτός της χώρας.

Φυσικά αναφέρομαι και στην Τρόικα και σε κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που επιχειρούν να θέσουν ακόμη πιο δυσβάσταχτους όρους για τον ελληνικό λαό.

Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν οι πάντες ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη σωτηρία της χώρας από τα απίστευτα αδιέξοδα που άλλοι δημιούργησαν.

Όμως, η επαναφορά της Ελλάδας στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος προϋποθέτει, πέραν των άλλων, τη διαφύλαξη της συνοχής της κοινωνίας και την ασφάλεια της ζωής των πολιτών, των επενδύσεων και γενικά της οικονομικής δραστηριότητας

Ταυτόχρονα, θέλω να πω πολύ καθαρά ότι οι εκδηλώσεις, όπως αυτές που ακούμε συχνά τον τελευταίο καιρό, εκδηλώσεις ισοπέδωσης των πάντων, συστηματικού ευτελισμού των θεσμών, αγνόησης των νόμων, απαξίωσης της Βουλής και προπηλακισμού Βουλευτών δεν τιμούν το Δημοκρατικό Πολίτευμα.

Ε, όχι. Αυτό δεν είναι δημοκρατία.

Ε, όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ούτε στην ζωή ούτε στην πολιτική.

Οι νόμοι ισχύουν για όλους και θα εφαρμόζονται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές, για την πατρίδα και το μέλλον της Κοινωνίας μας.

Οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε, στο μέγιστο βαθμό, αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα.

Γι’ αυτό, θέλω να καλέσω τη νέα γενιά και τους δημοκρατικούς πολίτες να καταδικάσουν άμεσα και να απομονώσουν όσους επιμένουν με συστηματικό τρόπο να δημιουργούν επεισόδια και να προκαλούν βίαιες αντιδράσεις εις βάρος της αξιοπιστίας των θεσμών και τις αξιοπρέπειας των προσώπων.

Τελευταίες Αναρτήσεις