Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Μάιος 201112-05-2011:Δήλωση Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τα επεισόδια και τον τραυματισμό του...

12-05-2011:Δήλωση Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τα επεισόδια και τον τραυματισμό του Ιωάννη Καυκά στην πορεία της 11ης Μαΐου 2011 στο κέντρο της Αθήνας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 12 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τα επεισόδια και τον τραυματισμό του Ιωάννη Καυκά στην πορεία της 11ης Μαΐου 2011 στο κέντρο της Αθήνας

Καταρχήν, εκφράζοντας την αγωνία ολόκληρης της κοινωνίας, να προσθέσω και τις δικές μου ευχές για τη θετική εξέλιξη της δύσκολης μάχης που δίνει ο τραυματίας Ιωάννης Καυκάς.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του τραυματισμού του Ιωάννη Καυκά.

Δόθηκε άμεσα η εντολή και διεξάγεται ουσιαστική και σε βάθος έρευνα, η οποία γίνεται από την πρώτη στιγμή παρουσία αρμόδιου Εισαγγελέα, αλλά και Ιατροδικαστή της αντίστοιχης Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Έρευνα και απόδοση ευθυνών για ενδεχόμενη υπέρμετρη και αλόγιστη χρήση βίας σε όποιες και όσες περιπτώσεις αυτή στοιχειοθετείται, ανεξάρτητα από τη συσχέτισή τους με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Υπάρχει από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συστηματική παρακολούθηση και συνεχής έλεγχος για την εξέλιξη της έρευνας και θα υπάρξει απόδοση ευθυνών χωρίς δισταγμούς και εκπτώσεις.

Εντολή του Πρωθυπουργού και επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η περιφρούρηση του δικαιώματος των πολιτών και να απεργούν, και να διαμαρτύρονται, και να διαδηλώνουν ειρηνικά, αλλά και η διασφάλιση της ομαλότητας της κοινωνικής ζωής του τόπου και η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε, και από την ομαλή έκβαση που είχε πρωτόγνωρα μεγάλος αριθμός κινητοποιήσεων, που εκδηλώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα σε μια περίοδο με ιδιαίτερα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά.

Ο σεβασμός των ατομικών δικαιωμάτων, των δημοκρατικών ελευθεριών και των κοινωνικών κατακτήσεων αποτελεί πρώτιστα υποχρέωση των εντεταλμένων από την Πολιτεία οργάνων για τη διασφάλισή τους.

Πρέπει όμως ταυτόχρονα, να είναι ανυπόκριτη, ειλικρινής και έμπρακτη η αποδοκιμασία κάθε μορφής βίας, από όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Η ικανοποίηση του κοινού αισθήματος σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να προέλθει από πράξεις αντι-βίας, ούτε από ενέργειες αυτοδικίας και από διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και ομαλότητας.

Τελευταίες Αναρτήσεις