Σα 30 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Μάιος 201110-05-2011: Δελτίο Τύπου για τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων...

10-05-2011: Δελτίο Τύπου για τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα 10 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής θα μεταβεί την Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες.

Στη διάρκεια των εργασιών του, πρόκειται να συζητηθούν: η Ανακοίνωση της E υρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση, που δόθηκε στη δημοσιότητα, στις 4 Μαίου 2011 και αφορά στην προσπάθεια της Ε.Ε. για τη διαμόρφωση μιας ισχυρής κοινοτικής πολιτικής για το άσυλο και τη μετανάστευση, η Αξιολόγηση των Συμφωνιών Επανεισδοχής της Ε.Ε., η τροποποίηση του Κανονισμού του Συμβουλίου για το Frontex , κ.α.

Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση από την Κύπρο για τα συμπεράσματα της Υπουργικής διάσκεψης στη Λευκωσία, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου 2011, για τις εξελίξεις στη Νότια Μεσόγειο.

Μετά το πέρας του Συμβουλίου ακολουθεί υπουργική συνάντηση ύστερα από πρόσκληση της Επιτρόπου κ. C . Malmstrom , με συμμετοχή εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τ o υ Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), με θέμα "Επέκταση του πιλοτικού προγράμματος μετεγκατάστασης διεθνούς προστασίας από τη Μάλτα και οργάνωση δραστηριοτήτων εθελοντικής μετεγκατάστασης προσφύγων από τη Λιβύη προς κράτη μέλη της Ε.Ε».

Τελευταίες Αναρτήσεις