Δε 29 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Μάρτιος 201124-03-2011: Μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ.Χρήστου Παπουτσή για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

24-03-2011: Μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ.Χρήστου Παπουτσή για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου εορτάζεται με λαμπρότητα από τους Έλληνες σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, συγκροτώντας μία αδιάρρηκτη στο χρόνο ενότητα της εθνικής μας συνείδησης. Τιμούμε όλοι τ o ν αγώνα και τη θυσία, των αγωνιστών του ΄21 που ύψωσαν τη σημαία της Ελληνικής Επανάστασης για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία.

Σε μία περίοδο όπου το έθνος δοκιμαζόταν από την μακροχρόνια σκλαβιά, οι Έλληνες του ’21 όρθωσαν το ανάστημά τους με ελάχιστα μέσα ενάντια στον κατακτητή. Διεκδίκησαν την ελευθερία τους στην ουσία μόνοι μέσα σε ένα δυσμενές διεθνές πλαίσιο. Ο αγώνας που ήταν άνισος κατέληξε νικηφόρος γιατί περίσσευε η ατσαλένια θέληση, το πάθος και η πίστη. Γιατί οι Έλληνες πάλεψαν με ενότητα, αυταπάρνηση και δύναμη, με πίστη στον αγώνα τους, στην ελευθερία, στην ορθόδοξη πίστη και στην ισοπολιτεία.

Σήμερα, σε μία εξαιρετικά δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, πρέπει να πορευτούμε με ενότητα, αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και αισιοδοξία. Να εμπνευσθούμε από τα αιώνια ιδανικά και αξίες του έθνους μας. Να αγωνιστούμε ψυχωμένα για τη χώρα μας και για τις επερχόμενες γενιές. Να συνεργαστούμε όλοι. Πολιτεία και πολίτες. Με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα. Με ομοψυχία και εθνική ενότητα. Ως συγκροτημένη και ώριμη κοινωνία θα βρούμε τις απαντήσεις στα προβλήματα. Χωρίς να απεμπολούμε τις αξίες και ιδέες μας. Επιλέγοντας τον διάλογο και την γόνιμη αντιπαράθεση στα πλαίσια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Απορρίπτοντας τη μισαλλοδοξία, τη βία και τον φανατισμό. Για να οικοδομήσουμε τα θεμέλια του μέλλοντος της χώρας μας και να θωρακίσουμε την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία μας.

Σε αυτό τον αγώνα τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας υλοποιούν την αποστολή τους για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης, της νομιμότητας και της ασφάλειας του πολίτη με ευθύνη, συνέπεια και αυτοθυσία.

Τέτοιες στιγμές, η σκέψη και η καρδιά μας είναι σε όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και το κοινό καλό αψηφώντας τον κίνδυνο, την προσωπική τους ασφάλεια, θέτοντας υπεράνω όλων την προάσπιση των ιδανικών και των αξιών του λαού και της κοινωνίας μας.

Ας τιμήσουμε τη μνήμη τους δημιουργώντας τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις ώστε να επικρατήσουν οι αξίες και τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν.

Τελευταίες Αναρτήσεις