Κυ 25 Σεπτεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Μάρτιος 201115-03-2011:Παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, στη Βουλή, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην τρομοκρατία

15-03-2011:Παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, στη Βουλή, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην τρομοκρατία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, στη Βουλή, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην τρομοκρατία.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Θέλω να μου επιτρέψετε κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω για τις αναφορές του κ. Μιχελογιαννάκη , του κ. Ασπραδάκη και άλλων συναδέλφων, για τη χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας και τη σύλληψη των νέων ανθρώπων που δυστυχώς έχουν εμπλακεί στον κύκλο της βίας.

Όμως, πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν είναι η κυβέρνηση που δρα, δεν είναι ο Υπουργός που επιχειρεί. Επιχειρεί η Αστυνομία και οι δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής και σε αυτούς αξίζουν συγχαρητήρια και μάλιστα πολλά συγχαρητήρια.

Γιατί ήταν πράγματι ένα ισχυρό χτύπημα στην εγχώρια τρομοκρατία.

Αλλά, από μένα δεν θα ακούσετε τη φράση «εξάρθρωση της τρομοκρατίας» ή «εξάρθρωση της τάδε τρομοκρατικής οργάνωσης». Πρώτα απ΄ όλα, γιατί η τρομοκρατία είναι ένα φαινόμενο το οποίο γεννάται και αναπαράγεται. Και γιατί πιστεύω ότι εκείνο που έχει σημασία είναι ότι εμείς πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα αίτια που γεννούν την τρομοκρατία, να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο στη ρίζα του. Σε κάθε περίπτωση, να αποτρέψουμε όσους επιλέγουν τη βία ως στάση ζωής , για να έχουν την ευκαιρία να αφαιρέσουν τη ζωή κάποιου άλλου ανθρώπου.

Αυτή είναι η προσπάθεια της οργανωμένης πολιτείας και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η ελληνική αστυνομία στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Η αλήθεια είναι ότι χθες πράγματι ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι συνελήφθησαν αναίμακτα και ήρεμα. Και γιατί στην πραγματικότητα η ωμή αλήθεια είναι ότι αυτά τα παιδιά κέρδισαν την ελπίδα για τη ζωή. Και το λέω αυτό γιατί είναι νέα παιδιά. Και είναι πολύ κρίμα αυτά τα παιδιά να μπαίνουν σε τέτοιου είδους δοκιμασία επειδή έχουν κάνει τη λαθεμένη επιλογή να υιοθετήσουν τη βία, που μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Είτε στις οικογένειές τους, είτε στην κοινωνία, είτε σε εμάς όλους που τους έχουμε διαψεύσει στις προσδοκίες που κάποια στιγμή μπορεί να είχαν .

Επιτρέψτε μου όμως , από αυτό εδώ το βήμα, από το βήμα της Βουλής, σε όλους εκείνους τους νέους που ερωτοτροπούν με τη βία και εκστασιάζονται με την ιδέα της κατατρομοκράτησης της κοινωνίας να στείλω ένα καθαρό μήνυμα.

Θα τους έλεγα να αφοπλιστούν. Να αφήσουν τα όπλα. Να αφήσουν τη βία. Γιατί η ζωή είναι δική τους. Η ελπίδα είναι μπροστά. Μπορούν να κερδίσουν τη ζωή μέσα από τη συνολική προσπάθεια. Μέσα από τις ατομικές δεξιότητες του καθένα. Μπορούν με την αγάπη και τη βοήθεια των φίλων και της οικογένειάς τους να κερδίσουν ένα καλύτερο μέλλον. Και η κοινωνία, η πολιτεία, είναι εδώ ακριβώς για να βοηθήσει εκείνους , όπως είναι εδώ για να βοηθήσει ολόκληρη την ελληνική νεολαία.

Όσους έχουν στην κατοχή τους όπλα προετοιμαζόμενοι για την «επανάσταση», θέλω να τους καλέσω ευθέως να αφήσουν τα όπλα και τα εκρηκτικά.

Να βασισθούν στη δύναμη των ιδεών και στις αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Να γνωρίσουν την αξία του οργανωμένου πολιτικού αγώνα, που μπορεί να εκφράσει κοινωνικές δυνάμεις και να δώσει ώθηση στην κοινωνία.

Τους καλώ να εγκαταλείψουν τον ένοπλο αγώνα που νομοτελειακά τους οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα, τους οδηγεί στη διασύνδεση και στην εξάρτηση από το οργανωμένο έγκλημα και τελικά στην απομόνωση και την καταδίκη της κοινωνίας.

Τελευταίες Αναρτήσεις