Πε 29 Σεπτεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Μάρτιος 201104-03-2011: Δελτίο Τύπου για τη σύσκεψη υπό την προεδρία των Υφυπουργών Μανώλη Όθωνα και Φίλιππου Σαχινίδη για τα ζητήματα...

04-03-2011: Δελτίο Τύπου για τη σύσκεψη υπό την προεδρία των Υφυπουργών Μανώλη Όθωνα και Φίλιππου Σαχινίδη για τα ζητήματα εκτέλεσης προϋπολογισμού στις υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη υπό την προεδρία των Υφυπουργών Μανώλη Όθωνα και Φίλιππου Σαχινίδη για τα ζητήματα εκτέλεσης προϋπολογισμού στις υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κου Μανώλη Όθωνα και του Υφυπουργού Οικονομικών κου Φίλιππου Σαχινίδη σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με θέμα την αξιολόγηση των ζητημάτων που αφορούν την εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2011 στις υπηρεσίες του Υπουργείου Π.τ.Π.

Στη σύσκεψη μετείχαν επιτελείς και διευθυντικά στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών και των τριών Αρχηγείων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, της Διεύθυνσης Εκτέλεσης Προϋπολογισμού και της 26ης Διεύθυνσης.

Ο κ. Όθωνας μετά το πέρας της συσκέψεως έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω ειλικρινά τον συνάδελφο Υφυπουργό κ. Φίλιππο Σαχινίδη και τους συνεργάτες του, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να συζητήσουμε εξαντλητικά μια σειρά προβλήματα που φαίνεται να έχουν ανακύψει και που δημιουργούν δυσχέρειες στη λειτουργία των υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατ’ εφαρμογή του προβλεπόμενου νομοθετικού πλαισίου για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011.

Από τη σημερινή συνάντηση επιβεβαιώθηκε αυτό που έχω ήδη επισημάνει, ότι δηλαδή, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υφίσταται θέμα πιστώσεων. Υφίστανται όμως, μία σειρά προβλημάτων διαδικαστικού χαρακτήρα. Κάποια από αυτά αποσαφηνίστηκαν και διευθετήθηκαν, κάποια άλλα θα συμπεριληφθούν στην επικείμενη τροποποίηση του Π.Δ. 113/2010 και κάποια άλλα καταγράφηκαν για να επιλυθούν μέσα από τον καλύτερο συντονισμό και την καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και των αντίστοιχων υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, αλλά και την καταγραφή των προβλημάτων, δικαιώθηκε η επιλογή να γίνει αυτή η πολύωρη και ευρεία σε σύνθεση συνάντηση, καθώς πιστεύω ότι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αρκετά από τα προβλήματα που εντοπίζονται θα έχουν λυθεί».

Τελευταίες Αναρτήσεις