Τρ 27 Σεπτεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Μάρτιος 201103-03-2011: Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή για τους μετανάστες στο κτίριο Υπατία

03-03-2011: Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή για τους μετανάστες στο κτίριο Υπατία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή για τους μετανάστες στο κτίριο Υπατία

Σχετικά με τους μετανάστες απεργούς πείνας οι αρμόδιοι επιτελείς του υπουργείου μας έχουν διευκρινίσει προς εκπροσώπους των Μ.Κ.Ο που υποστηρίζουν τον αγώνα τους και έχουν επανειλημμένα προτείνει στους απεργούς την κατά περίπτωση απόφαση αναβολής επιστροφής στη χώρα τους.

Η απόφαση αναβολής απομάκρυνσης από τη χώρα σημαίνει για κάθε αλλοδαπό απεργό πείνας στο κτίριο Υπατία γραπτή βεβαίωση με εξάμηνη ισχύ που δικαιολογεί τη διαμονή στην Ελλάδα. Μετά την παρέλευση του εξαμήνου η βεβαίωση μπορεί να ανανεώνεται μετά από νέα κρίση αν συνεχίσει να είναι ανέφικτη η απομάκρυνση.

Επισημαίνεται επίσης ότι η γραπτή βεβαίωση για τη μη εκτέλεση της απόφασης επιστροφής γίνεται μόνο εάν οι μετανάστες απεργοί πείνας καταγραφούν και τακτοποιηθούν μέσω των αστυνομικών αρχών.

Στη διαδικασία αυτή θα μπορούσαν να συμβάλλουν με τη συνδρομή τους οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και κάθε επιστημονικός φορέας που υποστηρίζουν τον διάλογο και την εξεύρεση λύσης.

Όπως επανειλημμένα έχω δηλώσει προέχει η ζωή των ανθρώπων. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι αντιμετωπίζει τους απεργούς πείνας με ιδιαίτερη ευαισθησία μέσα στο πλαίσιο των νόμων του κράτους και των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας.

Με αμετακίνητες θέσεις και συνέχεια της απεργίας πείνας δεν υπάρχουν λύσεις. Υπάρχουν μόνο αδιέξοδα και κίνδυνοι για την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων.

Τελευταίες Αναρτήσεις