Πα 30 Σεπτεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Μάρτιος 201102-03-2011: Δελτίο Τύπου με δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, για ανακοίνωση της Ευρωπαίας Επιτρόπου, κ....

02-03-2011: Δελτίο Τύπου με δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, για ανακοίνωση της Ευρωπαίας Επιτρόπου, κ. Σεσίλια Μάλμστρομ, σχετικά με την παράταση αποστολής του Frontex στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 02 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση εκ μέρους της Ευρωπαίας Επιτρόπου, αρμόδιας για τα θέματα μετανάστευσης, κ. Σεσίλια Μάλμστρομ, όσον αφορά την παράταση της αποστολής των συνοριοφυλάκων του Frontex στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα μέσω της επιχείρησης «Ποσειδών».

Ο Υπουργός κ. Χρήστος Παπουτσής με παρέμβασή του στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες (24.2.2011), είχε επισημάνει την ανάγκη επιχειρησιακού ανασχεδιασμού του Frontex . E νώ, προηγουμένως με επιστολή του (7.2.2011) προς την κ. Μάλμστρομ αλλά και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Frontex κ. Ίλκα Λαϊτίνεν, είχε ζητήσει την ενίσχυση υπό τον Frontex επιχειρήσεων στα εξωτερικά σύνορα της χώρας μας λόγω και των εξελίξεων στη Βόρεια Αφρική.

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση της Επιτρόπου κ. Μάλμστρομ, ο Υπουργός κ. Παπουτσής δήλωσε:

« Για μια ακόμη φορά αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημοσίως τις ευχαριστίες μου για το αμείωτο ενδιαφέρον της αρμόδιας επιτρόπου για θέματα μετανάστευσης κας Σεσίλια Μάλμστρομ, και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και όλων των κρατών μελών, που συνεχίζουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους σε ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2010 με την ανάπτυξη των Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης ( Rabit ) του Frontex και στα χερσαία σύνορά μας, η Ευρώπη απέδειξε εμπράκτως ότι είναι παρούσα για να συνδράμει τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη φύλαξη των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας.»

Τελευταίες Αναρτήσεις