Πε 29 Σεπτεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Μάρτιος 201102-03-2011: Δελτίο Τύπου με δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πόλίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, στο Νοσοκομείο "Αττικόν" μετά την επίσκεψή...

02-03-2011: Δελτίο Τύπου με δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πόλίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, στο Νοσοκομείο “Αττικόν” μετά την επίσκεψή του σε τραυματία αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 02 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, στο Νοσοκομείο «Αττικόν» μετά την επίσκεψή του σε αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που τραυματίστηκε στη χθεσινή δολοφονική συμπλοκή στου Ρέντη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα στο Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται, τον ειδικό φρουρό Παναγιώτη Γληνιά της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που τραυματίστηκε χθες κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής στην περιοχή του Ρέντη. Ο κ. Παπουτσής ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς για την κατάσταση της υγείας του νεαρού αστυνομικού, ενώ συνομίλησε και με τη μητέρα του τραυματία. Αμέσως μετά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προέβη στην εξής δήλωση:

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη :«Έγινε η μεταφορά του αστυνομικού, εδώ στο «Αττικόν», δεδομένου ότι η κατάσταση της υγείας του απαιτεί ειδική παρακολούθηση από τους ειδικούς και εξαιρετικούς γιατρούς που διαθέτει το νοσοκομείο. Ως εκ τούτου βρίσκεται εδώ και η μεταφορά του έγινε με απόλυτη ασφάλεια.

Βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Οι γιατροί προσπαθούν και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά. Από εκεί και πέρα συνεχίζονται οι έρευνες και οι προσπάθειες για την ανεύρεση των δραστών. Γίνεται έρευνα για όλα τα στοιχεία, τα οποία έχουν συλλεγεί και όσα προκύπτουν από τις μαρτυρίες των ανθρώπων.

Η υπόθεση αυτή είναι πάρα πολύ σοβαρή και ως εκ τούτου η έρευνα θα ολοκληρωθεί όταν εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες. Μέχρι τότε εκείνο που θέλω να παρακαλέσω είναι να μην σπεύδουμε να βγάλουμε συμπεράσματα .

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Καταλογίζονται ευθύνες για ελλιπή εκπαίδευση, για ελλιπή εξοπλισμό, για μη καλή συντήρηση των μηχανών.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : «Θα έλεγα ότι όλοι αυτοί οι οποίοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν αυτό το τραγικό γεγονός, να βρουν μια άλλη ευκαιρία. Αυτό το οποίο εμείς ζούμε σήμερα είναι ένα πένθος για δυο νέα παιδιά, τα οποία έχασαν τη ζωή τους ακριβώς γιατί εκτελούσαν το καθήκον τους. Και το καθήκον τους ήταν να προστατεύσουν το δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη για την ασφάλεια.

Με κάθε δυνατή προσπάθεια η πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό των αστυνομικών που αυτή την περίοδο, σε μια εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη κοινωνική και οικονομική συγκυρία, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Οι ελλείψεις που υπάρχουν, είναι οι ελλείψεις που αφορούν ολόκληρο το ελληνικό δημόσιο, όλες οι υπηρεσίες έχουν ελλείψεις και η αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας.

Υπάρχει, επίσης, το νέο δημόσιο λογιστικό το οποίο λειτουργεί και έχει δημιουργήσει πολλές αγκυλώσεις στη λειτουργία του συστήματος. Αυτό όμως είναι ένα γενικότερο θέμα, που αφορά όλα τα μέσα που χρησιμοποιούν όλα τα σώματα ασφαλείας. Η αστυνομία νομίζω ότι έχει κάνει μια αναλυτική ανακοίνωση επί των συγκεκριμένων θεμάτων τα οποία τίθενται, αλλά όσον αφορά την κυβέρνηση και την πολιτεία θέλω να σας διαβεβαιώσω πως για ότι είναι μέσα στο πλαίσιο του ανθρωπίνως δυνατού και των νόμων του κράτους προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι το οργανωμένο έγκλημα το οποίο εκσυγχρονίζεται και εξοπλίζεται διαρκώς, απαιτεί από την άλλη πλευρά τον εξοπλισμό των δυνάμεων των σωμάτων ασφαλείας, απαιτεί συνεχή κονδύλια και εκσυγχρονισμό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε».

Τελευταίες Αναρτήσεις