Σα 1 Οκτωβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Μάρτιος 201101-03-2011: Δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, από την Άγκυρα, για τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών...

01-03-2011: Δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, από την Άγκυρα, για τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στη ΝΕΤ, στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 01 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, από την Άγκυρα, για τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, στη ΝΕΤ , στη δημοσιογράφο ‘Ελλη Στάη.

« Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον Υφυπουργό κ. Όθωνα και με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Οικονόμου, οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Νίκαια, στο νοσοκομείο. Παρακολουθούμε από κοντά όλες αυτές τις εξελίξεις. Θέλω να σας πω ότι προσωπικά αισθάνομαι συγκλονισμένος γιατί είναι ένας κύκλος αίματος που φαίνεται ότι κάποιοι επιθυμούν να τον συνεχίσουνε.

Είτε οι δράστες προέρχονται από το χώρο του οργανωμένου εγκλήματος, είτε από το χώρο της τρομοκρατίας έχουν επιλέξει τη συνέχιση του κύκλου του αίματος.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες, αλλά η χρήση των καλάσνικοφ οδηγεί σε συμπεράσματα όπου αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να τα επιβεβαιώσει, οδηγεί όμως σε ενδείξεις πολύ σοβαρές, γιατί καλάσνικοφ χρησιμοποιούν και οι ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος που δρουν και η τρομοκρατία. Γι αυτό, το επαναλαμβάνω, ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα μέχρι να βρεθούν όλες οι ενδείξεις εκείνες οι οποίες θα μας οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα. Μέχρι τότε όμως εκείνο το οποίο έχω να πω εγώ είναι ότι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για αυτό το έγκλημα. Γιατί είναι έγκλημα αυτό το οποίο συνέβη. Χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου. Και φοβάμαι ότι κινδυνεύουν και όλοι οι αστυνομικοί οι οποίοι αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη τους για την προστασία των πολιτών.»

Τελευταίες Αναρτήσεις