Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201123-02-2011:Δήλωση σχετικά με την κατάθεση αγωγής σε βάρος της εφημερίδος «Αποκαλύψεις» από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη 'Οθωνα

23-02-2011:Δήλωση σχετικά με την κατάθεση αγωγής σε βάρος της εφημερίδος «Αποκαλύψεις» από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη ‘Οθωνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση σχετικά με την κατάθεση αγωγής σε βάρος της εφημερίδος «Αποκαλύψεις» από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη ‘Οθωνα

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αποκαλύψεις» επικαλούμενη δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει επιδοθεί σε προσωπική σε βάρος μου επίθεση, με πρόσχημα δήθεν αποκαλύψεις για «σκάνδαλο» στην ανάθεση της συντήρησης των ιπταμένων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για να παρουσιάσει τον Υφυπουργό επιλήσμονα του Υπηρεσιακού του καθήκοντος. Οι ευθείες αναφορές σε «στημένο παιχνίδι» σε εξυπηρέτηση ιδιωτών «που διατηρούν στενές σχέσεις» με ιδιοκτήτη εταιρείας, ιδιωτών που «ο υφυπουργός γνωρίζει» εκφεύγουν από τα όρια της θεμιτής δημόσιας κριτικής.

Η ελευθερία του τύπου δεν νομιμοποιεί την διαστρέβλωση των γεγονότων ούτε την ευθεία σπίλωση της τιμής και της υπόληψης με την διακίνηση της κατηγορίας για «στημένο παιχνίδι» και «αδιαφανείς διαδικασίες» για εξυπηρέτηση «φίλων και συμφοιτητών», γύρω από τα οποία επικεντρώνονται τα επανειλημμένα ψευδή δημοσιεύματα της παραπάνω εφημερίδας.

Είναι υποχρέωση μου να προστατεύσω τον πολιτικό και θεσμικό μου ρόλο αλλά και την προσωπική μου αξιοπρέπεια και την ηθική μου υπόσταση, την οποία δεν επιτρέπω σε κανένα να διασύρει δημόσια.

Δεν πρόκειται να αφήσω αναπάντητα όσα συκοφαντικά και εις βάρος της ηθικής μου υπόστασης περιέχονται στα δημοσιεύματα αυτά. Είχα δηλώσει ότι η απάντηση μου θα είναι η αγωγή μου.

Ήδη, κατόπιν εντολής μου, το δικηγορικό γραφείο του κ. Άγγελου Καραχάλιου έχει αναλάβει να καταθέσει άμεσα αγωγή ενώπιον των καθ ύλη αρμοδίων δικαστηρίων, όπου θα κληθούν να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της παραπάνω εφημερίδας.

Τελευταίες Αναρτήσεις