Πε 2 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201126-01-2011:Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή σχετικά με την κατάληψη χώρων της Νομικής Σχολής Αθηνών

26-01-2011:Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή σχετικά με την κατάληψη χώρων της Νομικής Σχολής Αθηνών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή σχετικά με την κατάληψη χώρων της Νομικής Σχολής Αθηνών

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει δώσει μακροχρόνιους αγώνες για την κατοχύρωσή τους.

Οι Έλληνες, είναι φιλόξενος λαός. Θέλουμε όμως οι ξένοι που, για διάφορους λόγους, βρίσκονται στην πατρίδα μας να σέβονται τον τόπο όπου φιλοξενούνται και τους νόμους του Ελληνικού κράτους.

Στην περίπτωση της Νομικής σχολής, με την παρότρυνση μιας μικρής μειοψηφίας συμπατριωτών μας, που αποσκοπούν σε κομματικά οφέλη, οι αλλοδαποί μετακινήθηκαν οργανωμένα από τα Χανιά, εισήλθαν και παραμένουν στο κτίριο.

Επειδή όμως ο χώρος καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο, θέλω να διευκρινίσω ότι οι πρυτανικές αρχές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη λειτουργία και την ασφάλεια των χώρων και των εγκαταστάσεων.

Έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα με απόφαση των αρμοδίων οργάνων να ζητήσουν τη συνδρομή των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, όπως ορίζει ο νόμος του κράτους. Οι Πρυτανικές Αρχές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι έτοιμο να συνδράμει τις Πανεπιστημιακές αρχές, μόνο στο πλαίσιο του νόμου και με παρουσία των εισαγγελικών αρχών, ώστε να εγγυηθεί την ειρηνική και ασφαλή αποχώρηση από το κτήριο της Νομικής».

Τελευταίες Αναρτήσεις