Πε 2 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201107-01-2011: Δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστου Παπουτσή, αναφορικά με το σχέδιο νόμου για το άσυλο

07-01-2011: Δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστου Παπουτσή, αναφορικά με το σχέδιο νόμου για το άσυλο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 07 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου

Δηλώσεις Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, στο περιστύλιο της Βουλής, αναφορικά με το σχέδιο νόμου «Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ «σχετικά με τους κοινούς κανόνες και διαδικασίες στα κράτη μέλη για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών» και λοιπές διατάξεις»

Πέρα από το φράχτη, τις θερμικές κάμερες και όλα τα σύγχρονα μέσα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε στον Έβρο και στα σύνορά μας με το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε σήμερα βάζουμε μία τάξη σε όλη αυτή την κατάσταση η οποία για χρόνια ταλαιπωρεί τη χώρα μας και προσβάλλει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη. Με το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή, όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου και διεθνούς προστασίας θα το έχουν. Και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε με υπεράνθρωπες προσπάθειες. Όσοι όμως βρίσκονται στη χώρα μας παράνομα και κυρίως εκείνοι οι οποίοι συμμετέχουν σε έκνομες και βίαιες πράξεις αυτοί θα φύγουν από την Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό , είτε με υποχρεωτική απέλαση. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Έχουμε ξεπεράσει τα όρια παρά το γεγονός ότι είμαστε μια κοινωνία δημοκρατική, ανεκτική, η πιο ανεκτική κοινωνία στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ερ. Δημοσιογράφου: Ειδικότερα για το φράχτη;

Είναι ένα από τα μέτρα που σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε προκειμένου να ενισχύσουμε τα σύνορά μας. Σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας και σύμφωνα με την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας.

Ερ. Δημοσιογράφου: Γνωρίζετε το κόστος κατασκευής του;

Ας δούμε πόσο κόστος πληρώνει η Ελλάδα κάθε μέρα από την ανεξέλεγκτη είσοδο στη χώρα μας άνω των 200 μεταναστών ημερησίως. Αυτό σημαίνει ένα ελληνικό χωριό προστίθεται στην ελληνική επικράτεια σχεδόν κάθε μέρα. Ε, δεν αντέχουμε άλλο.

Τελευταίες Αναρτήσεις