Τε 27 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 201001-12-2010: Δελτίο Τύπου για τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστου Παπουτσή στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών...

01-12-2010: Δελτίο Τύπου για τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστου Παπουτσή στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 01 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, θα συμμετέχει στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εργασίες του οποίου διεξάγονται στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Η βελγική προεδρία αναμένεται να ενημερώσει το Συμβούλιο για την πρόοδο της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου και μετανάστευσης, ενώ από την πλευρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα ενημερώσει για την πορεία εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης της ελληνικής κυβέρνησης για την αναμόρφωση της διαδικασίας ασύλου και τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των 27 ευρωπαίων υπουργών θα βρεθεί επίσης η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για Εσωτερική Ασφάλεια, που περιλαμβάνει πέντε τομείς δράσης, το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, τη διαχείριση των συνόρων και την αντιμετώπιση κρίσεων.

Τελευταίες Αναρτήσεις