Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201013-11-2010: Δελτίο Τύπου για την εξέλιξη της υπόθεσης M/V "STROFADES 4" σημαίας Μάλτας

13-11-2010: Δελτίο Τύπου για την εξέλιξη της υπόθεσης M/V “STROFADES 4” σημαίας Μάλτας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξέλιξη υπόθεσης M / V « STROFADES 4» σημαίας Μάλτας

Μετά την ασφαλή πρόσδεση του M / V « STROFADES 4», σημαίας Μάλτας στο λιμάνι του Κερατσινίου, όπου αυτό τελικώς κατέπλευσε για την διευκόλυνση των ερευνών, ολοκληρώθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης.

Με γνώμονα την αυστηρή εφαρμογή της εθνικής και διεθνούς νομοθεσίας που αφορούν στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και ειδικότερα στην ασφάλεια πληρωμάτων και επιβαινόντων του πλοίου, σε συνεργασία και με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για του εμπλεκόμενους.

Για την όλη υπόθεση, λόγω της πολυπλοκότητας που παρουσίαζε, από τις αντικρουόμενες πληροφορίες που είχαν περιέλθει στο ΚΕΠΙΧ/Λ.Σ., καθώς η πλευρά της πλοιοκτήτριας εταιρείας έκανε λόγο για ύπαρξη τρομοκρατών επί του πλοίου και η πλευρά των επιβαινόντων ότι εβρίσκοντο υπό καθεστώς αρπαγής και ομηρίας απαιτούντο ιδιαίτερα λεπτοί χειρισμοί για την αποφυγή δυσμενών εντυπώσεων σε βάρος της χώρας μας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λ.Σ., υπό τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο ΜΠΟΥΣΙΟ Αθανάσιο, λειτουργώντας συντονισμένα με τις αντίστοιχες της ΕΛ.ΑΣ., υπό τον Αρχηγό Αντιστράτηγο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο, ακολουθώντας τις εντολές του ΥΠτΠ κ. Χρήστου Παπουτσή και του Γ.Γ. κ. Αθανάσιου Χριστόπουλου, προέβησαν από την πρώτη στιγμή σε όλες τις ενέργειες που απέβλεπαν στην ασφάλεια του πληρώματος και των επιβαινόντων του πλοίου. Μετά δε τον ασφαλή κατάπλου του στο λιμάνι του Κερατσινίου παρεσχέθησαν όλες οι δυνατές διευκολύνσεις στους επιβαίνοντες με την αυτοπρόσωπη παρουσία στο χώρο και του Γ.Γ. κ. Αθανάσιου Χριστόπουλου, ώστε η διαμονή, διαβίωση και επικοινωνία καταστεί ανετότερη.

Καθόλη τη διάρκεια της υπόθεσης οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠτΠ εβρίσκοντο σε συνεχή επαφή με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτριο Δρούτσα, καθώς και με τις Πρεσβείες της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιρλανδίας, της Λιβύης και της Μάλτας ενημερώνοντας για τους χειρισμούς που αφορούσαν πρωτίστως στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των επιβαινόντων.

Για την οριστική διευθέτηση της υπόθεσης απομένει η ολοκλήρωση των διαδικασιών χορήγησης νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και ταξιδιού στους επιβαίνοντες από τις αρμόδιες αρχές και Πρεσβείες τους.

Τελευταίες Αναρτήσεις