Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201027-10-2010:Δελτίο Τύπου για τη συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του...

27-10-2010:Δελτίο Τύπου για τη συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ALTER (26/10) με το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Δεν είναι εκβιασμός να λες την αλήθεια στον κόσμο»

Συνέντευξη Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ALTER (26/10) με το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

  • Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού είναι ένα χαστούκι στην ανευθυνότητα. Στην ανευθυνότητα εκείνων οι οποίοι επιχειρούν να μετατρέψουν το πεδίο των αυτοδιοικητικών εκλογών σε ένα πεδίο διαμόρφωσης ενός μετώπου ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, η οποία αυτή ακριβώς την περίοδο είναι η πολιτική εκείνη η οποία επιχειρεί να βγάλει την Ελλάδα από την ύφεση, από τα αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησε η Ν.Δ.
  • Δεν είναι εκβιασμός να λες την αλήθεια στον κόσμο. Η Αντιπολίτευση ενόψει των εκλογών της Αυτοδιοίκησης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα μέτωπο αντιπολίτευσης όσον αφορά το εθνικό σχέδιο σωτηρίας της χώρας. Αυτό είναι αποκάλυψη της αληθείας, είναι το χαστούκι στην ανευθυνότητα, αυτό δεν είναι εκβιασμός.
  • Δεν είναι εκβιασμός να υπενθυμίζει το αυτονόητο ο κ. Παπανδρέου, ότι αν η χώρα οδηγηθεί σε αδιέξοδα τη λύση θα δώσει ο λαός, αυτό είναι αυτονόητο.
  • Το θέμα δεν είναι αν θα πάμε σε εκλογές, το θέμα είναι ότι θα πάμε οπωσδήποτε μπροστά.
  • Αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου. Η χώρα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, έχουμε υποχρέωση να πετύχουμε. Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα του μέλλοντος. Πρέπει να βγάλουμε την οικονομία μας από τα αδιέξοδα. Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση της κοινωνίας και κυρίως των υπευθύνων δυνάμεων της κοινωνίας μας, εκείνων που θέλουν πράγματι να βάλουν πλάτη για να προχωρήσουμε μπροστά.
  • Το στοίχημα το οποίο έχουμε με το μέλλον, με το μέλλον της κοινωνίας μας είναι πολύ μεγάλο. Αξίζει τον κόπο, γι’ αυτό προσπαθούμε.
  • Οι κοινωνίες δεν μπορούν να βασίζονται ούτε να χρησιμοποιούν και να αποδέχονται την κινδυνολογία για να οργανώσουν το μέλλον τους. Δεν πρόκειται να πάει πουθενά η Ελλάδα έτσι.
  • Δεν μπορούμε με τίποτα να οργανώσουμε με σωστό τρόπο τις οικονομικές, τις κοινωνικές και τις πολιτικές σχέσεις όταν καθημερινά η πολιτική του τόπου βυθίζεται συνεχώς μέσα στις προσπάθειες διαφόρων είτε για τη δημιουργία αντικυβερνητικών μετώπων είτε για στις προσπάθειες κάποιων για δημιουργία νέων κομμάτων.

Τελευταίες Αναρτήσεις