Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201027-10-2010: Μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

27-10-2010: Μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2010

Μήνυμα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

H εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940, διατρανώνει την ακράδαντη πίστη όλων των Ελλήνων στο αγαθό της Ελευθερίας.

Ανανεώνει, κάθε φορά, το ιερό συμβόλαιο ανεξαρτησίας που υπέγραψαν με το αίμα τους οι Έλληνες του ΄40, όταν έλαβαν την απόφαση να δώσουν τον Αγώνα.

Όταν έλαβε την απόφαση, μια χούφτα λαός, να αναμετρηθεί και να πολεμήσει έναν πανίσχυρο εχθρό.

Να μην παραχωρήσει σπιθαμή ανεξαρτησίας. Σπιθαμή πατρίδας. Έχοντας έμπνευση τους αρχαίους και σύγχρονους «οδηγούς» του έθνους, από τον Λεωνίδα ως τον Κολοκοτρώνη.

Ο εορτασμός της επετείου από τους Έλληνες σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, μεταγγίζει την ιστορία στους νέους Έλληνες. Δημιουργεί μια αδιάρρηκτη, στο χρόνο, ιστορική εθνική συνείδηση.

Ο εορτασμός της επετείου, κοινωνεί, κάθε φορά, στις νέες γενιές την πραγματική ταυτότητα του Έλληνα. Την αξία της ανδρείας του Έλληνα. Μιας ταυτότητας άρρηκτα συνδεδεμένης με τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού. Μιας ανδρείας που αξίωσε με τις πράξεις της, τη διεθνή ρήση «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Σήμερα, έχοντας εμείς, οδηγούς τους αγωνιστές του ’40, τους Έλληνες που δεν έσκυψαν το κεφάλι, που με τίμημα τη ζωή τους αντιτάχθηκαν στο φασισμό, το ναζισμό και το σκοταδισμό, όλοι μαζί ενωμένοι, άφοβα, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Να δίνουμε καθημερινές μάχες στον αγώνα για ποιοτική Δημοκρατία για όλους, για ουσιαστική Ισονομία και Ισοπολιτεία.

Να αγωνιζόμαστε, σε διεθνές επίπεδο για τη διατήρηση της παγκόσμιας Ειρήνης αλλά και την ενίσχυση της Ελλάδας σε κύρος και ισχύ.

Γνωρίζοντας ότι οι παγκόσμιες συγκυρίες είναι δυσμενείς οφείλουμε να πολεμήσουμε όλοι μαζί, για ένα καλύτερο μέλλον. Για μια Ελλάδα, Ελεύθερη, Ενωμένη και Ισχυρή.

Τελευταίες Αναρτήσεις