Πε 8 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201027-10-2010: Μήνυμα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

27-10-2010: Μήνυμα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2010

Μήνυμα Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Οι αγώνες του έθνους μας απέναντι στις κατακτητικές τάσεις των ορατών και αόρατων εχθρών της χώρας μας δημιούργησαν την ιστορία μας, μας δίδαξαν, μας ενέπνευσαν και συνεχίζουν να το κάνουν.

Η αυριανή ημέρα αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής προς τους ηρωικούς συμπατριώτες μας, που με τη ζωή τους διεκδίκησαν την ανεξαρτησία του τόπου μας. Αυτούς τους αθάνατους ήρωες τιμούμε και υποκλινόμαστε μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας τους.

Αναμφίβολα, το χρέος μας και η έκφραση της ευγνωμοσύνης μας δεν εξαντλούνται εδώ. Συνεχίζουν να υφίστανται μέσω της καθημερινής μας στάσης και των πράξεών μας, που οφείλουν να ανταποκρίνονται στο μέγεθος της θυσίας και της αρετής τους. Αυτό αποτελεί το μέγιστο φόρο τιμής προς αυτούς.

Η 28η Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο, γίνεται αφορμή για να μεταδοθούν μηνύματα ισχυροποίησης του φρονήματός μας και ενδυνάμωσης της θέσης της Ελλάδας απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις που χαρακτηρίζουν τη σημερινή κοινωνική και οικονομική κατάσταση παγκοσμίως. Η ελπίδα και η προσπάθεια για την ανάταση της Ελλάδας, θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε όλοι μαζί τη δύσκολη συγκυρία, που διέρχεται η χώρα μας.

Γιατί οι κίνδυνοι δεν παύουν ποτέ να υπάρχουν. Ευτυχώς όμως, ούτε και οι πραγματικοί πατριώτες.

Τελευταίες Αναρτήσεις