Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201003-10-2010: Δελτίο Τύπου για την τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων στους νέους Αστυφύλακες παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας...

03-10-2010: Δελτίο Τύπου για την τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων στους νέους Αστυφύλακες παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος οι τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων στους νέους Αστυφύλακες

Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, πραγματοποιήθηκε σήμερα (03-10-2010) στην έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή, η τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων στους νέους Αστυφύλακες.

Τον Υπουργό συνόδευαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Γεώργιος Μπαλάγκας.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής Αρχιμανδρίτης κ.κ. Κωνστάντιος.

Επίσης, παρέστησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γεώργιος Πεταλωτής, ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης, ο Βουλευτής Νομού Ροδόπης κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Ρίζος, ο Διοικητής της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Κομοτηνής, Ταξίαρχος Ανδρέας Χασάπης, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Ταξίαρχος Ηλίας Λιάκος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, Ταξίαρχος Δήμος Κοκμοτός, καθώς και Αξιωματικοί του Σώματος και αστυνομικό προσωπικό.

Επιπλέον παρέστησαν, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και πλήθος ιδιωτών.

Ο Υπουργός στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους νέους Αστυφύλακες τόνισε ότι: «Η ευχή και η εντολή στους νέους Αστυφύλακες, που ορκίζονται σήμερα είναι μία, να τηρούν τους νόμους, τους νόμους για την προστασία του πολίτη, τους νόμους για την προστασία της Δημοκρατίας μας. Και πιστεύω ότι τα νέα παιδιά σήμερα, που αποφοιτούν από τις Σχολές μπορούν να εγγυηθούν και να υλοποιήσουν αυτή την ευχή».

Αντίστοιχες τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων στους νέους Αστυφύλακες, πραγματοποιήθηκαν στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων, σε όλη τη χώρα.

Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, παρέστη ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, Ταξίαρχο Ιωάννη Μεσοδιακάκη.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Υφυπουργός στους νέους Αστυφύλακες τόνισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Νέες και νέοι αστυφύλακες, σεις επιλέξατε οικιοθελώς και αβίαστα να συνδέσετε την επαγγελματική και όχι μόνο ζωή σας, με την προσφορά στη δημοκρατία και τον άνθρωπο. Με εφόδια τις εγκύκλιες σπουδές σας, την εκπαίδευση και την άσκηση σας, με την καθημερινή εμπειρία που από σήμερα θα αποκτάτε στην καθημερινή σας προσφορά στα πλαίσια της νέας επαγγελματικής σας ζωής, με την ευθυκρισία αλλά πάνω από όλα με την ψυχή και την καρδιά σας, να υπηρετείτε καθημερινά το νέο δόγμα, την εσωτερική ασφάλεια της χώρας που σημειολογικά, συμβολικά και εννοιολογικά αποτυπώνεται στο νέο τίτλο του Υπουργείου που ονομάστηκε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ».

Στη Νάουσα, παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγο Βασίλειο Κανάλη.

Στην Καρδίτσα, παρευρέθηκε ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Ιωάννης Ραχωβίτσας.

Στο Διδυμότειχο, η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προϊσταμένου του Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου

Στη Ξάνθη, παρέστη ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κασαπάκης

Στα Γρεβενά, παρευρέθηκε ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου Υποστράτηγος Νικόλαος Σερέτης.

Στη Σητεία, την Ηγεσία εκπροσώπησε ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου Υποστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης.

Συνολικά 1.588 νέοι Αστυφύλακες έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο και θα ενταχθούν το προσεχές διάστημα στις αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο και τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας.

                

   

Τελευταίες Αναρτήσεις