Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Ιούνιος 201029-06-2010: Ελληνο-τουρκική συνεργασία για την παράνομη μετανάστευση. Συνάντηση εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

29-06-2010: Ελληνο-τουρκική συνεργασία για την παράνομη μετανάστευση. Συνάντηση εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελληνο-τουρκική συνεργασία για την παράνομη μετανάστευση. Συνάντηση εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Εντείνεται η ελληνο-τουρκική συνεργασία για την παράνομη μετανάστευση, καθώς το διήμερο 28 και 29/06/2010 εμπειρογνώμονες από τις δύο χώρες συναντήθηκαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αξιολόγηση και τη βελτίωση της εφαρμογής του διμερούς Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ορισθούν σημεία επαφής τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, να βελτιωθεί η συνεργασία για την ταυτοποίηση των υπό απέλαση παράνομων μεταναστών, να εφαρμοσθεί η διαδικασία για την επιστροφή παράνομων μεταναστών μέσω Τουρκίας σε τρίτες χώρες, να ανταλλάσσονται στατιστικά στοιχεία και να καθιερωθεί αλληλοενημέρωση για σχετικές προβλέψεις εθνικής νομοθεσίας για θέματα παράνομης μετανάστευσης.

Οι αντιπροσωπείες επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να εργασθούν από κοινού για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και την υλοποίηση των προβλέψεων του Πρωτοκόλλου. Επίσης συζήτησαν για τις τάσεις και τις παράνομες μεταναστευτικές ροές προς την περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης και εξέτασαν την πορεία υλοποίησης των προβλέψεων των Κοινών Δηλώσεων που υπεγράφησαν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μπεσίρ Αταλάυ κατά την 1η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας (14.5.2010) σχετικά με τον ορισμό τουρκικού λιμένος ως συνοριακού σημείου επανεισδοχής και την προοπτική απαλλαγής της υποχρέωσης κατοχής θεώρησης για τα τουρκικά ειδικά διαβατήρια.

Συμφωνήθηκε επίσης, να ανταλλαγούν επισκέψεις στο προσεχές μέλλον μεταξύ των Αρχηγών των Αστυνομικών Σωμάτων των δύο χωρών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας, ο οποίος προσφωνώντας την τουρκική αντιπροσωπεία, μετέφερε πρόσκληση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μπεσίρ Αταλάυ να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Τελευταίες Αναρτήσεις