Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Ιούνιος 201015-06-2010: Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του...

15-06-2010: Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΚΣΟΠΠ) σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη , του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια και υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρου Μπούφη, συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 15 Ιουνίου 2010, το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΚΣΟΠΠ), προκειμένου να εξετάσει το συντονισμό και την ετοιμότητα των φορέων της δημόσιας διοίκησης και της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατά την φετινή θερινή περίοδο.

Κρίσιμη και ταυτόχρονα χρήσιμη πρωτοβουλία για τη διαχείριση των κρίσεων χαρακτήρισε ο Υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τη σύγκλιση του ΚΣΟΠΠ, επισημαίνοντας ότι η δημόσια διοίκηση πρέπει να είναι παρούσα και να δημιουργεί ασφάλεια στους πολίτες, ιδιαίτερα σε στιγμές που απειλούνται ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς:

  • Δημόσιας Τάξης
  • Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας
  • Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
  • Επικοινωνίας και Ενημέρωσης
  • Εσωτερικών
  • Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων
  • Πολιτισμού,

ενώ με εκπροσώπους τους παρευρέθηκαν οι Γενικές Γραμματείες Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Οικονομικών, η ΕΝΑΕ και η ΚΕΔΚΕ .

Επιπλέον συμμετείχαν ο Α’ Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κατά τη σύσκεψη ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης περιέγραψε το σύνολο των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της φετινής αντιπυρικής περιόδου (Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, Εγκύκλιος Σχεδιασμού και Δράσεων Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών, ημερήσια ηλεκτρονική έκδοση Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, θέσπιση κριτηρίων στην κατανομή πιστώσεων αντιπυρικής προστασίας στους ΟΤΑ, καταγραφή χώρων εναπόθεσης απορριμμάτων, διεθνής συνδρομή, εθελοντές κλπ). Στη συνεχεία οι λοιποί συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στα αντίστοιχα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας που έλαβαν και υλοποίησαν φέτος. Τέλος, αποφασίστηκε η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς και δάση σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες.

Το ΚΣΟΠΠ συστάθηκε για πρώτη φορά ως θεσμικό όργανο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας το 2002 (νόμος 3013, άρθρο 5), με αποστολή την πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών σε περιπτώσεις μεγάλης έκτασης καταστροφών.

Τελευταίες Αναρτήσεις