Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Ιούνιος 201008-06-2010: Δελτίο Τύπου για την αυριανή επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Σόφια της Βουλγαρίας

08-06-2010: Δελτίο Τύπου για την αυριανή επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Σόφια της Βουλγαρίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 8 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με το Βούλγαρο Υπουργό Εσωτερικών κ. Tsetanov στη Σόφια

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα μεταβεί αύριο Τετάρτη, 9 Ιουνίου στη Σόφια, όπου θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας κ. Tsvetan Tsetanov .

Οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν την ενίσχυση της ελληνο-βουλγαρικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος, τη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, την εφαρμογή του one – stop ελέγχου σε όλα τα σημεία διέλευσης των βουλγαρο-ελληνικών συνόρων, καθώς και για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου επαφής για την κοινή αστυνομική και τελωνειακή συνεργασία στον Προμαχώνα.

Οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Tsetanov θα υπογράψουν Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για τη διασυνοριακή αστυνομική συνεργασία. Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας οι δύο Υπουργοί θα κάνουν δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Boyko BORISOV . Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Χρυσοχοΐδης θα συναντήσει και θα ανταλλάξει απόψεις με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας της Βουλγαρίας.

Τελευταίες Αναρτήσεις