Τρ 3 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Μάιος 201028-05-2010: Δελτίο Τύπου για την απονομή πιστοποιήσεων σε αστυνομικούς και χρησης νέου λογισμικού κατά της παιδικής πορνογραφίας

28-05-2010: Δελτίο Τύπου για την απονομή πιστοποιήσεων σε αστυνομικούς και χρησης νέου λογισμικού κατά της παιδικής πορνογραφίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 28 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο λογισμικό – «σύμμαχος» της Ελληνικής Αστυνομίας
στη μάχη κατά της παιδικής πορνογραφίας

O Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριος Τασούλας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, απένειμαν ειδικές πιστοποιήσεις σε δεκαοκτώ (18) Αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος των Διευθύνσεων Ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Οι πιστοποιήσεις αυτές απονεμήθηκαν μετά από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των αστυνομικών στην ψηφιακή διερεύνηση της παιδικής πορνογραφίας, που διακινείται μέσω του διαδικτύου ( internet ). Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από εμπειρογνώμονες της κυβέρνησης των Η.Π.Α.

Ειδικότερα οι ανωτέρω Αστυνομικοί πιστοποιήθηκαν στη χρήση ειδικού λογισμικού που εντοπίζει και παράλληλα ταυτοποιεί, σε πραγματικό χρόνο ( real time ), τα ηλεκτρονικά ίχνη όλων των χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας ανά χώρα.

Τελευταίες Αναρτήσεις