Σα 30 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Απρίλιος 201029-04-2010: Ανακοίνωση για προκαταρκτική εξέταση σε βάρος στελέχους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.)

29-04-2010: Ανακοίνωση για προκαταρκτική εξέταση σε βάρος στελέχους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 29 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού πραγματοποιείται στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προκαταρκτική εξέταση για την διαπίστωση ποινικά κολάσιμων πράξεων, όσον αφορά στη μη νόμιμη κατοχή από στέλεχός της Απόρρητων και Άκρως Απόρρητων εγγράφων καθώς και εγγράφων προσωπικών δεδομένων υπαλλήλων.

Διεξάγονται ταυτόχρονα Ένορκες Προανακρίσεις (ΕΔΕ), για τα ακόλουθα θέματα:

α) τη διαρροή ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα υπαλλήλων της Υπηρεσίας στο διαδίκτυο,

β)την εκτύπωση ψηφοδελτίων υποψηφίων για πρόσφατες εκλογές των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων σε ιδιωτικό τυπογραφείο παρά την ύπαρξη υπηρεσιακού και κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων (γνωστοποίηση στοιχείων υπαλλήλων).

Παράλληλα, από την ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) διεξάγεται έρευνα για τη διασταύρωση στοιχείων που αφορούν στην υπερτιμολόγηση προμήθειας συγκεκριμένου ηλεκτρονικού υλικού.

Η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού της ΕΥΠ επιτελεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης και στο ακέραιο το καθήκον του. Είναι όμως ειλημμένη απόφαση απέναντι σε οποιαδήποτε μεμονωμένα περιστατικά να εφαρμοσθεί απολύτως η νομιμότητα.

Τελευταίες Αναρτήσεις