Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Απρίλιος 201016-04-2010:Δελτίο Τύπου με απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη σε δημοσιεύματα επαρχιακού τύπου περί "δημιουργίας κέντρου μεταναστών στην Πάτρα"

16-04-2010:Δελτίο Τύπου με απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη σε δημοσιεύματα επαρχιακού τύπου περί “δημιουργίας κέντρου μεταναστών στην Πάτρα”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 16 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη
σε δημοσιεύματα επαρχιακού τύπου περί «δημιουργίας κέντρου μεταναστών στην Πάτρα».

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας σχετικά με τα δημοσιεύματα εφημερίδων και ηλεκτρονικού τύπου περί «κέντρου μεταναστών» στην Πάτρα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πόρισμα που κατατέθηκε στην πολιτική ηγεσία των τριών Υπουργείων (Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης) για την αναμόρφωση των ΚΕ.Π.Υ. (Κέντρων Πρώτης Υποδοχής Μη Νόμιμα Εισερχομένων Αλλοδαπών) θα αξιολογηθεί, ώστε να πάρει την τελική του μορφή. Στη συνέχεια, θα αποφασιστεί η τελική τους χωροθέτηση.

Η ύπαρξη Κέντρου Πρώτης Υποδοχής στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα, εάν αυτή κριθεί απαραίτητη, θα έχει μόνο προσωρινό χαρακτήρα και θα σκοπεύει στην εξέταση του πληθυσμού που διαμένει σήμερα εκεί κάτω από άθλιες συνθήκες. Έτσι, θα εντοπιστούν οι ευάλωτες ομάδες και θα προωθηθούν σε ανοιχτά κέντρα του Υπουργείου Υγείας και οι απελάσιμοι σε κλειστά κέντρα κράτησης στην ενδοχώρα, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία απέλασής τους.

Ειδικότερα για την Πάτρα, η μόνιμη αποθάρρυνση της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού μεταναστών στην περιοχή, επιτυγχάνεται τους τελευταίους μήνες αποτελεσματικά με την ένταση των ελέγχων της παράνομης εξόδου από το λιμάνι προς την Ιταλία.»

Τελευταίες Αναρτήσεις