Πα 29 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Απρίλιος 201009-04-2010: Δελτίο Τύπου με δηλώσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά τον αποχαιρετισμό του 15χρονου Χαμιντουλά στο Κοιμητήριο Καισαριανής

09-04-2010: Δελτίο Τύπου με δηλώσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά τον αποχαιρετισμό του 15χρονου Χαμιντουλά στο Κοιμητήριο Καισαριανής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 9 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά τον αποχαιρετισμό του 15χρονου Χαμιντουλά στο Κοιμητήριο Καισαριανής

Στο Κοιμητήριο Καισαριανής αποχαιρέτησε η οικογένεια, η αφγανική κοινότητα, εκπρόσωποι της Πολιτικής Ηγεσίας, φίλοι και απλοί πολίτες τον 15χρονο Χαμιντουλά Νατζαφί που τραυματίστηκε θανάσιμα στην τρομοκρατική επίθεση της 28ης Μαρτίου στα Πατήσια.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπροσώπησαν ο Υφυπουργός κ. Σπύρος Βούγιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας και ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος.

Μετά τη λήξη της τελετής, ο κ. Βούγιας έκανε την εξής δήλωση:

«Αποχαιρετήσαμε σήμερα εδώ όλοι μαζί τον Χαμιντουλά, συμμεριζόμενοι τον πόνο της οικογένειας και ενώνοντας το πένθος ολόκληρου του ελληνικού λαού με το κλάμα της μάνας και τα τραγούδια των μικρών παιδιών από το Αφγανιστάν.

Το ελάχιστο χρέος της Πολιτείας απέναντι στο πόνο των προσφύγων είναι να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις πολιτικές της για το άσυλο, τα κέντρα υποδοχής και την ενσωμάτωση των νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας.

Ενώσαμε σήμερα τη φωνή όλων μας, από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον κάθε Έλληνα πολίτη, με τη φωνή του πατέρα που ζήτησε όλοι μαζί να αγωνιστούμε ενάντια στην τρομοκρατία και στην τυφλή βία που δεν ξεχωρίζει Έλληνες και ξένους, μεγάλους και μικρούς, άνδρες και γυναίκες, πλούσιους και φτωχούς.

Θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια και θα αγωνιστούμε ενάντια στην τρομοκρατία με την πεποίθηση ότι όλοι μαζί αυτήν την μάχη θα την κερδίσουμε. Η χαμένη ζωή του μικρού Αφγανού, θα είναι η αρχή μιας καινούργιας προσπάθειας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της τυφλής βίας.»

Τελευταίες Αναρτήσεις