Πα 29 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Απρίλιος 201001-04-2010: Εορταστικό μήνυμα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το Πάσχα

01-04-2010: Εορταστικό μήνυμα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το Πάσχα

Η περίοδος του Πάσχα αποτελεί ευκαιρία για ομόνοια, έμπρακτη αγάπη και ψυχική ανάταση για τους Έλληνες. Ταυτόχρονα αποτελεί και ευκαιρία περισυλλογής και αναστοχασμού σε μια κρίσιμη και δύσκολη για όλους μας συγκυρία.

Καλούμαστε σήμερα να διαμορφώσουμε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας για το κράτος και τους θεσμούς του. Να ανασύρουμε ξεχασμένες αξίες στη δημόσια ζωή. Να ξαναδούμε την εθνική μας ταυτότητα μέσα από τα νέα κοινωνικά και πολιτισμικά δεδομένα. Χωρίς μισαλλοδοξία και φανατισμό, χωρίς εθνικισμό και ακρότητες, να δημιουργήσουμε ένα νέο, σύγχρονο πατριωτισμό που θα στοχεύει στην ευημερία και στην πρόοδο των Ελλήνων χωρίς όσα σήμερα μας πληγώνουν. Στην προσπάθεια αυτή, χρειάζεται αλληλεγγύη και συμπόρευση.

Η σημερινή συγκυρία απαιτεί επίσης αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό και ετοιμότητα από τις Αρχές που υπηρετούν την Προστασία του Πολίτη. Χρειάζεται η συμμετοχή και η συνεργασία όλων μας. Με συστηματική προσπάθεια, είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Σας εύχομαι επιτυχία στη δύσκολη αποστολή σας. Εύχομαι σε εσάς και στις οικογένειές σας υγεία, ευτυχία, ειρήνη και αγάπη.

Τελευταίες Αναρτήσεις