Πε 1 Δεκεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Μάρτιος 201031-03-2010: Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με το Γερμανό Ομοσπονδιακό Υπουργό Εσωτερικών στο Βερολίνο

31-03-2010: Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με το Γερμανό Ομοσπονδιακό Υπουργό Εσωτερικών στο Βερολίνο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Εσωτερικών κ. Thomas de Maizière συναντάται την Πέμπτη 1 Απριλίου στο Βερολίνο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν Μνημόνιο Κατανόησης ( Memorandun of Understanding ), με το οποίο ρυθμίζεται η ανταλλαγή Συνδέσμων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας στον τομέα του ασύλου. Η υπογραφή του Μνημονίου επισφραγίζει τη συνεργασία των δύο ευρωπαϊκών κρατών στον τομέα της πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου, όπως αυτή περιλαμβάνεται στο Κοινό Ανακοινωθέν της Καγκελαρίου κ. Angela Merkel και του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου με την ευκαιρία της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Γερμανία στις 5 Μαρτίου 2010.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης και του FRONTEX , της πολιτικής ασύλου, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της πολιτικής προστασίας.

Τελευταίες Αναρτήσεις