Πε 1 Δεκεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Μάρτιος 201029-03-2010: Δήλωση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά την επίσκεψή του στην τραυματισθείσα από την χθεσινή επίθεση γυναίκα

29-03-2010: Δήλωση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά την επίσκεψή του στην τραυματισθείσα από την χθεσινή επίθεση γυναίκα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλεύεται η μητέρα από το Αφγανιστάν που τραυματίστηκε κατά την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του 15χρονου γιου της και τον τραυματισμό της κόρης της, ο υφυπουργός κ. Σπύρος Βούγιας έκανε την εξής δήλωση:

«Είδα τη Ζαχρά. Η κατάστασή της είναι τραγική. Προσπάθησε να προστατέψει την οικογένειά της από έναν πραγματικό πόλεμο πολύ μακριά από εδώ και βρέθηκε στα Πατήσια να υφίσταται τις τραγικές συνέπειες ενός ακήρυχτου πολέμου.

Της μετέφερα την συμπαράσταση του Υπουργείου μας, της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά και όλου του ελληνικού λαού και την διαβεβαίωσα ότι θα σταθούμε δίπλα της σε ότι χρειαστεί η ίδια και η οικογένειά της.

Στην ταφή του άτυχου παιδιού που θα γίνει με τον τρόπο που επιβάλουν τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας της. Στην περίθαλψη του κοριτσιού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ευχόμενοι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Σε όλη την οικογένεια θα χορηγηθεί καθεστώς επικουρικής προστασίας που θα διασφαλίσει ότι χρειάζεται σε θέματα στέγασης, σίτισης, νοσηλείας, παιδείας καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να μπορέσει η οικογένεια να ταξιδέψει αν επιθυμεί σε κάποια άλλη χώρα.

Όλη η Ελλάδα στέκεται δίπλα τους. Κάθε άλλη συζήτηση και προσπάθεια που γίνεται από κάποιους ώστε να αποκομίσουν σήμερα μικροπολιτικά οφέλη αποτελεί τουλάχιστον απρέπεια μπροστά στο δράμα αυτής της μάνας, αυτής της οικογένειας.»

Τελευταίες Αναρτήσεις