Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Μάρτιος 201025-03-2010: Μήνυμα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

25-03-2010: Μήνυμα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Ακόμα και η Ελληνική γλώσσα, η πιο πλούσια ίσως γλώσσα του κόσμου, δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να εκφράσει πλήρως την εποποιία της επανάστασης του Ελληνικού Έθνους ενάντια στον οθωμανικό ζυγό που ξεκίνησε σαν σήμερα, την 25η Μαρτίου του 1821.

Οι πρωταγωνιστές σ’ αυτόν τον απελευθερωτικό αγώνα ήταν απλοί άνθρωποι του λαού μας. Αυτοί που δημιούργησαν την λαϊκή αρχιτεκτονική, την δημοτική ποίηση, αυτοί που έσωσαν την ελληνική γλώσσα, αυτοί που δεν αρνήθηκαν ποτέ, προτιμώντας συχνά το θάνατο, τη θρησκεία τους, ορεσίβιοι άνθρωποι που έγιναν στρατηγοί σε αυτόν τον αγώνα και ήξεραν να εμπνέουν και να πολεμούν για τη λευτεριά και την πίστη τους, αλλά και για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Τη στιγμή που ασκείται αφόρητη πίεση στην Ελλάδα από τα διάφορα κερδοσκοπικά κέντρα χρειάζεται μία γενναία απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι λόγω των σημερινών δραματικών οικονομικών δυσκολιών αυτή η χώρα θα υποκύψει.

Την απάντηση αυτή θα δώσει με την προσπάθειά του ο ελληνικός λαός με ενότητα, αλληλεγγύη και ομοψυχία, προσηλωμένος στις αρχές και τις αξίες των αγωνιστών του 1821.

Σπύρος Βούγιας

Τελευταίες Αναρτήσεις