Δε 28 Νοεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Μάρτιος 201017-03-2010: «Εγκαινιάζεται το Ελληνο-Βουλγαρικό «Κέντρο Επαφής» στον Προμαχώνα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Βούλγαρο Υπουργό Εσωτερικών»

17-03-2010: «Εγκαινιάζεται το Ελληνο-Βουλγαρικό «Κέντρο Επαφής» στον Προμαχώνα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Βούλγαρο Υπουργό Εσωτερικών»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το «Κέντρο Επαφής» μεταξύ των αστυνομικών και τελωνειακών αρχών Ελλάδας και Βουλγαρίας στον Προμαχώνα Σερρών, εγκαινιάζουν, την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010, στις 12.00 το μεσημέρι, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Βούλγαρος Υπουργός Εσωτερικών κ. Τ svetan Tsvetanov .

Με τα εγκαίνια του «Κέντρου Επαφής» σηματοδοτείται η επίσημη έναρξη των κοινών ελέγχων για τη διέλευση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο κ. Τ svetan Tsvetanov θα υπογράψουν Πρωτόκολλο για τον κανονισμό Λειτουργίας του Κέντρου Επαφής για τη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών για την ασφάλεια των συνόρων, για τη συνεργασία της αστυνομίας, των τελωνείων και των υπηρεσιών διοικητικού ελέγχου αλλοδαπών.

Κύριος στόχος της ενίσχυσης του Κέντρου Επαφής, το οποίο λειτουργούσε εδώ και δύο χρόνια πιλοτικά, είναι η έμπρακτη αναβάθμιση της συνοριακής συνεργασίας στον έλεγχο του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος και της λαθρομετανάστευσης.

Το «Κέντρο Επαφής» θα στεγάζεται σε κτίριο το οποίο βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή του Προμαχώνα Σερρών, όπου και θα γίνονται οι κοινοί έλεγχοι. Επισημαίνεται ότι δεν διαθέτει επιχειρησιακή δικαιοδοσία, αλλά παρέχει συνδρομή και συμβουλές στις αρμόδιες υπηρεσίες των συμβαλλομένων χωρών, στο πλαίσιο των διασυνοριακών σχέσεων τους.

Αμέσως μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Βούλγαρος ομόλογος του θα κάνουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

Τελευταίες Αναρτήσεις