Πε 2 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Μάρτιος 201017-03-2010: Ανακοίνωση του FRONTEX για τη σύλληψη πέντε μελών του στη Μυτιλήνη

17-03-2010: Ανακοίνωση του FRONTEX για τη σύλληψη πέντε μελών του στη Μυτιλήνη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο FRONTEX αναφέρει ότι πέντε αξιωματούχοι του, απεσταλμένοι στην κοινή επιχείρηση ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2010 που φιλοξενείται από την Ελλάδα, ενεπλάκησαν σε βιαιοπραγίες κατά τη νύχτα της 16ης Μαρτίου στη Μυτιλήνη και συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο FRONTEX απευθύνθηκε σήμερα 17 Μαρτίου γραπτώς στις Ελληνικές Αρχές, στις οποίες εξέφρασε την ανησυχία του για το περιστατικό. Μάλιστα, ο Ilkka Laitinen, εκτελεστικός διευθυντής της FRONTEX , δήλωσε ότι « ο FRONTEX είναι ο φύλακας των βέλτιστων πρακτικών σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με τον έλεγχο των συνόρων. Όλοι οι αξιωματούχοι που εκπροσωπούν τα κράτη-μέλη που συμμετέχουν σε κοινές επιχειρήσεις ελέγχου των συνόρων που συντονίζονται από τον FRONTEX πρέπει να τηρούν τα υψηλότερα πρότυπα – τόσο εντός όσο και εκτός υπηρεσίας».

Ο κ. Laitinen αναφέρει επίσης ότι ζήτησε από τις αρχές της Μάλτας, του κράτους δηλαδή που εκπροσωπούν οι αξιωματούχοι στην επιχείρηση ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2010, να μεριμνήσει αμέσως για την ανάκληση και την αντικατάστασή τους με άλλα μέλη του προσωπικού, που θα είναι σε θέση να εργασθούν με επιτυχία για να αποκαταστήσουν τις εξαιρετικές σχέσεις και το πνεύμα εργασίας που υπάρχει μέχρι σήμερα».

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

Τελευταίες Αναρτήσεις