Πα 29 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201025-02-2010: Πραγματοποιείται σήμερα το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του...

25-02-2010: Πραγματοποιείται σήμερα το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεκίνησε τις εργασίες του σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες, συμμετέχει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η ατζέντα της συζήτησης επικεντρώνεται στο εκρηκτικό πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, το οποίο μετ’ επιτάσεως έχει θέσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στα τελευταία Συμβούλια Υπουργών. Ο κ. Χρυσοχοΐδης σκοπεύει να διατυπώσει εκ νέου τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη λήψης άμεσων, ουσιαστικών και πρακτικών μέτρων για την καταπολέμηση του κοινού ευρωπαϊκού αυτού προβλήματος, σε συνέχεια των Συμπερασμάτων των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων του Ιουνίου και Οκτωβρίου 2009 και με γνώμονα την επίδειξη αλληλεγγύης και την κατανομή βαρών μεταξύ των Κρατών-Μελών.

Οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων αναμένεται, επίσης, να εγκρίνουν κείμενο για την Πολιτική Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δημιουργία ενός συνολικού και συνεκτικού περιβάλλοντος ασφάλειας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κοινών απειλών, όπως η τρομοκρατία, η παράνομη μετανάστευση, το διασυνοριακό έγκλημα, τα οδικά ατυχήματα, το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Στις 18.00 (ώρα Ελλάδος) ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στους Έλληνες ανταποκριτές.

Τελευταίες Αναρτήσεις