Πα 29 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201025-02-2010: 1η Συνάντηση της Μεικτής Ομάδας Εργασίας για την Μεταρρύθμιση του Συστήματος Εκπαίδευσης των Σωμάτων Ασφαλείας

25-02-2010: 1η Συνάντηση της Μεικτής Ομάδας Εργασίας για την Μεταρρύθμιση του Συστήματος Εκπαίδευσης των Σωμάτων Ασφαλείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες της η Μεικτή Ομάδα Εργασίας για τη μεταρρύθμιση του συστήματος εκπαίδευσης των Σωμάτων Ασφαλείας που προβλέπεται να ολοκληρωθούν αρχές Απριλίου.

Στην έναρξη της συνάντησης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας έθεσε τις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας και ανέφερε τις τρεις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ληφθεί σχετικά με την εκπαίδευση της Αστυνομίας:

– «Αποστρατικοποίηση» της Αστυνομικής Εκπαίδευσης. Η «Βασική Στρατιωτική Εκπαίδευση» μετατρέπεται σε «Ειδική Αστυνομική Εκπαίδευση» και το μέτρο ισχύει από την επόμενη κιόλας ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά το φθινόπωρο του 2010. Το μέτρο αυτό συμβάλει στην εξοικονόμηση πόρων της τάξεως του 40% και κυρίως προσαρμόζει εκπαίδευση της αστυνομίας την αστυνομία στις επιτακτικές σύγχρονες ανάγκες της αντιμετώπισης του εγκλήματος.

– Επανεξέταση της σχέσης μεταξύ της θεωρητικής εκπαίδευσης και της πρακτικής άσκησης στα αστυνομικά τμήματα. Θέλουμε να επαναπροσδιορίσουμε την σχέση με γνώμονα την ανάγκη να τονίσουμε στην εκπαιδευτική διάσταση και όχι την άμεση προσαρμογή ενός δόκιμου αστυφύλακα στις πρακτικές ανάγκες που διαμορφώνονται σήμερα σε κάθε αστυνομικό τμήμα.

– Πρόγραμμα πολιτιστικών παρεμβάσεων για τους σπουδαστές των Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας. Εγκαινιάζουμε άμεσα συνεργασία με θέατρα, μουσεία και άλλους φορείς. Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται επίσημα η συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για δωρεάν είσοδο των σπουδαστών των σχολών Αστυφυλάκων και 50% έκπτωση για όλους τους Έλληνες αστυνομικούς.

Επίσης ο κ. Βούγιας αναφέρθηκε σε μία σειρά ζητημάτων θα οποία καλείται να επεξεργαστεί η ομάδα εργασίας όπως:

– η αναβάθμιση του διδακτικού προσωπικού και η αναθεώρηση των προγραμμάτων σπουδών

– η ουσιαστική ανωτατοποίηση των Σχολών Αξιωματικών της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος

– η ένταξη στο σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων των Σχολών Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος

– η επέκταση και ενίσχυση του θεσμού της πρακτικής άσκησης

– η ενδυνάμωση του συστήματος μετεκπαίδευσης και η εισαγωγή προγραμμάτων Δια Βίου μάθησης

– ο εκσυγχρονισμός των μεθόδων διδασκαλίας και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών

Δείτε την ομιλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια

Τελευταίες Αναρτήσεις