Πα 29 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201023-02-2010: 1η Συνάντηση Μεικτής Ομάδας Εργασίας για την Μεταρρύθμιση του Συστήματος Εκπαίδευσης των Σωμάτων Ασφαλείας την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου...

23-02-2010: 1η Συνάντηση Μεικτής Ομάδας Εργασίας για την Μεταρρύθμιση του Συστήματος Εκπαίδευσης των Σωμάτων Ασφαλείας την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 12.30’ στην Αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την συνολική αναβάθμιση του συστήματος εκπαίδευσης των Σωμάτων Ασφαλείας η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στην σύσταση Μεικτής Ομάδας Εργασίας η οποία θα επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα αφορά όλα τα στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας: αρχική εκπαίδευση, μετεκπαίδευση, πρακτική άσκηση και διά βίου μάθηση.

Στην Ομάδα αυτή, στην οποία θα προεδρεύει ο Υφυπουργός κ. Σπύρος Βούγιας, θα συμμετάσχουν υπηρεσιακοί παράγοντες από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις Σχολές των τριών Σωμάτων Ασφαλείας, καθηγητές πανεπιστημίου και εμπειρογνώμονες με ειδίκευση σε ζητήματα επιχειρησιακού ενδιαφέροντος, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και των τριών Σωμάτων, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κ.ά.

Στο πλαίσιο των εργασιών της, η Ομάδα, η οποία θα διαιρεθεί σε τρεις υπο-ομάδες, θα επεξεργαστεί σειρά προτάσεων που, μεταξύ άλλων, θα αφορούν:

– Στην «αποστρατικοποίηση» της αστυνομικής εκπαίδευσης

– Στην ενίσχυση και επέκταση του θεσμού της Πρακτικής Άσκησης.

– Στην αναβάθμιση του διδακτικού προσωπικού των Σχολών, στην αναθεώρηση των προγραμμάτων σπουδών και στην γενική βελτίωση των συγγραμμάτων και των διδακτικών βοηθημάτων.

– Στην ενδυνάμωση του Συστήματος Μετεκπαίδευσης των Σωμάτων Ασφαλείας και στην εισαγωγή προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης.

– Στον εκσυγχρονισμό των μεθόδων διδασκαλίας και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, όπως η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση ( distance learning ).

Η Μεικτή Ομάδα Εργασίας αναμένεται να καταθέσει τα πορίσματά της σε χρονικό ορίζοντα περίπου ενός μηνός (τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου).

Η πρώτη συνάντηση της Μεικτής Ομάδας Εργασίας θα γίνει την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου και ώρα 12.30’ στην αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Κατά την έναρξη των εργασιών και στη διάρκεια της ομιλίας του Υφυπουργού κ. Βούγια προβλέπεται λήψη πλάνων και υποβολή ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους.

Τελευταίες Αναρτήσεις