Πα 29 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201022-02-2010: Άσκηση επί χάρτου με τον κωδικό «Αιγαίου Φύλακας 2010» διοργανώνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

22-02-2010: Άσκηση επί χάρτου με τον κωδικό «Αιγαίου Φύλακας 2010» διοργανώνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πρώτη διακλαδική άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «Αιγαίου Φύλακας 2010» διοργανώνει αύριο Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η άσκηση βασίζεται σε σενάρια κλιμακούμενης δυσκολίας και αφορά στη διαχείριση κρίσης, που απαιτεί -εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος- τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων που λειτουργούν υπό την «ομπρέλα» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως και άλλων Υπουργείων, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων σε εθνικό επίπεδο.

Η άσκηση θα θέσει σε δοκιμασία τη διαδικασία λήψης κρίσιμων αποφάσεων σε πολιτικό, στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Το Ολυμπιακό μοντέλο της διυπηρεσιακής συνεργασίας αποτέλεσε το βασικό άξονα σχεδιασμού της άσκησης. Για αυτό, η διακλαδική άσκηση «Αιγαίου Φύλακας 2010» στοχεύει στο συντονισμό, στη διοίκηση, στον έλεγχο, στη συμπληρωματικότητα και επικουρικότητα των πόρων, στην ταχύτητα ανταπόκρισης, στην επαρκή επικοινωνιακή διαχείριση, στην αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση ενός περιστατικού κρίσης και των συνεπειών του, με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και με σεβασμό στο ρόλο κάθε φορέα.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στον Πειραιά.

(Σε περίπτωση που επιθυμείτε λήψη πλάνων κατά την έναρξη της άσκησης (17.00) και στο χαιρετισμό του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος τηλ:210 4191714 και 210 4191316)

Τελευταίες Αναρτήσεις