Πα 29 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201010-02-2010: Άμεση διενέργεια ελέγχων καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων ζητά από τους Γενικούς Γραμματείς της Περιφέρειας ο Υπουργός Προστασίας του...

10-02-2010: Άμεση διενέργεια ελέγχων καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων ζητά από τους Γενικούς Γραμματείς της Περιφέρειας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσιο πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας και παραβατικότητας, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θέτει ως αρχική προϋπόθεση την καταλληλότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Με επιστολή που απέστειλε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σήμερα Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου στους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών ζητά την άμεση κινητοποίηση τους, ώστε να προχωρήσουν στον έλεγχο των αθλητικών εγκαταστάσεων των περιοχών ευθύνης τους.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να διαπιστωθεί, εάν οι αθλητικοί χώροι στους οποίους διεξάγονται μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, αλλά και να καταγραφούν τυχόν προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες και τους αθλητές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, περισσότερες από τις μισές εγκαταστάσεις, στις οποίες διεξάγονται αθλητικοί αγώνες κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν έχουν ελεγχθεί, κυρίως επειδή δεν συγκροτήθηκαν οι αρμόδιες επιτροπές ελέγχου καταλληλότητας ή επειδή οι υπάρχουσες επιτροπές δεν προέβησαν στους προβλεπόμενους ελέγχους.

Στην επιστολή επισημαίνονται οι κίνδυνοι που εγκυμονούν από τη μη εφαρμογή των νόμων και την παντελή έλλειψη ελέγχων σε αθλητικές εγκαταστάσεις και ζητείται η περάτωσή τους εντός 20 ημερών.

Επισυνάπτεται η επιστολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών

Τελευταίες Αναρτήσεις