Κυ 4 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201026-01-2010: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας

26-01-2010: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα,  26 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του ενιαίου μετώπου στρατηγικής και δράσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της εγκληματικότητας, που αναπτύσσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πραγματοποιήθηκε, σήμερα 26-1-2010, συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Λεωνίδας Κουρής, 27 Δήμαρχοι και 17 Πρόεδροι Κοινοτήτων.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τη νέα αντεγκληματική πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τόνισε την ανάγκη συμμετοχικής δράσης για την αντιμετώπιση του εγκληματικού φαινομένου. Μάλιστα ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τόνισε ότι «δεν πρόκειται για μια τυπική συνάντηση χωρίς συνέχεια, για λόγους επικοινωνιακής ανάγκης. Δεν ήρθαμε εδώ για να παρακολουθούμε τα προβλήματα, αλλά για να εφαρμόσουμε πολιτικές, να εφαρμόσουμε τους νόμους».

Επίσης ανακοίνωσε εξειδικευμένες δράσεις, αλλά και πρωτοβουλίες εμφανούς αστυνόμευσης που στοχεύουν στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εφαρμογή του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς», τη συγκρότηση των Πιλοτικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Εγκληματικότητας.

Στις προτεραιότητες του Υπουργείου βρίσκεται επίσης η ενεργοποίηση του Κεντρικού Συμβουλίου Πρόληψης εγκληματικότητας σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., η σύσταση Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης και η άμεση λειτουργία τους, αλλά και η σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τους Δήμους για κοινές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας με τις Δημοτικές Αστυνομίες.

Τελευταίες Αναρτήσεις