Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201019-01-2010: Δελτίο Τύπου με δηλώσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά τη σύσκεψη για την αθλητική βία

19-01-2010: Δελτίο Τύπου με δηλώσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά τη σύσκεψη για την αθλητική βία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μετά από πρωτοβουλία του Υφυπουργού κ. Βούγια συναντήθηκαν σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Τασούλας, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Μπιτσαξής, ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης κ. Δημήτραινας καθώς και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Μετά την λήξη της συνάντησης ο Υφυπουργός κ. Βούγιας δήλωσε τα εξής:

«Οι εικόνες της ντροπής δεν θα επαναληφθούν. Η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να διαθέτει το σύνολο των δυνάμεών της κάθε Σαββατοκύριακο στις αθλητικές διοργανώσεις σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.

Οι αστυνομικές αρχές δεν πρόκειται να επιστρέψουν τις οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών και θα εισηγηθούν στο Υπουργείο Πολιτισμού την μη διάθεση εισιτηρίων στις φιλοξενούμενες ομάδες για λόγους δημόσιας τάξης.

Εξετάζεται η σύνδεση της αντικειμενικής ευθύνης των ΠΑΕ με την συμπεριφορά των οπαδών τους καθώς και το δικαίωμα της πολιτείας να επιβάλει διοικητικές ποινές.»

Τελευταίες Αναρτήσεις