Κυ 4 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201015-01-2010: Ενίσχυση συνεργασίας με Frontex

15-01-2010: Ενίσχυση συνεργασίας με Frontex

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Γρηγόρης Τασούλας μετέβη σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στην έδρα του FRONTEX στη Βαρσοβία, όπου εκπροσώπησε τις ελληνικές θέσεις στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης της ευρωπαϊκής επιχειρησιακής συνεργασίας για την ασφάλεια των συνόρων. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Διευθυντής του οργανισμού Ilkka Laitinen , εκπρόσωποι της διοίκησης του οργανισμού, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας και Ναυσιπλοϊας κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Λιμενικού , καθώς και ο Διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης κ. Γιάννης Ραπτάκης.

Ο κ. Laitinen παρουσίασε στην ελληνική αντιπροσωπεία τη λειτουργία και τη δομή του οργανισμού, καθώς και θέματα που αφορούν στα κοινά προγράμματα. Συμφωνήθηκε ότι ο Οργανισμός θα ενισχύσει τη βοήθεια που παρέχουν τα κράτη-μέλη στην εκπαίδευση των συνοριοφυλάκων και τα μέσα των κρατών-μελών που συμμετέχουν στην άσκηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», η οποία θα λάβει χώρα μέσα στον Απρίλιο. Ο κ. L aitinen δεσμεύτηκε επίσης ότι ο οργανισμός θα υποστηρίξει τη νέα δομή ασύλου που επεξεργάζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας από τα κράτη-μέλη να παρέχουν περισσότερους μεταφραστές και διερμηνείς.

Ενθαρρυντική, τέλος, ήταν η ανταπόκριση που έλαβε η χώρα μας, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για δημιουργία παραρτήματος του FRONTEX στην Ελλάδα. Για το θέμα αυτό θα αποφανθεί το Συμβούλιο του Οργανισμού σε συνάντησή του που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου 2010.

Τελευταίες Αναρτήσεις