Κυ 4 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201001-01-2010: Εορταστικά μηνύματα της πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης κατά την αλλαγή του έτους

01-01-2010: Εορταστικά μηνύματα της πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης κατά την αλλαγή του έτους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 1 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Γρηγόριος Τασούλας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, κατά την αλλαγή του έτους, επισκέφθηκαν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, όπου αντήλλαξαν ευχές με το προσωπικό και απηύθυναν μέσω ασυρμάτου εορταστικά μηνύματα προς τους αστυνομικούς οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γρηγόριος Τασούλας μετέφερε τις ευχές του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

«Σας εύχομαι χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και ό,τι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Θέλω να σας μεταφέρω τις θερμότερες ευχές του Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για καλή χρονιά με υγεία, οικογενειακή ευτυχία. Σας διαβιβάζω το μήνυμα του κ. Υπουργού προς όλες και όλους τους αστυνομικούς:

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα που σας απασχολούν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε καθημερινά.

Τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας είναι πολλά και πολύπλοκα, αλλά σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε μαζί. Όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας, όλοι μαζί για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της δουλειάς σας, της ζωής σας και τελικά τον σημαντικό ρόλο που μπορείτε να διαδραματίσετε στη σημερινή Ελλάδα.

Όλα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα και θα ανακοινωθούν στο μέλλον είναι σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση. Να δημιουργήσουμε μαζί, ξανά μία σύγχρονη και μάχιμη αστυνομία που θα βρίσκεται καθημερινά κοντά στον πολίτη και τις αγωνίες του. Μία αστυνομία που θα δρα περισσότερο προληπτικά και λιγότερο κατασταλτικά για την επίτευξη της ειρηνικής διαβίωσης όλων.

Ο στόχος μας είναι κοινός, το ίδιο και η προσπάθεια που θα κάνουμε μαζί με τη φυσική σας ηγεσία και με τον καθένα σας προσωπικά.

Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία, χαρά και πολλές επιτυχίες.

Να είστε πάντα καλά».

Ακολούθως στο μήνυμά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Συνάδελφοι,

Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτές τις ώρες θα επιθυμούσατε να βρίσκεστε κοντά στις οικογένειές σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Παραμένουμε όμως πάντα πιστοί στον όρκο που δώσαμε και στις αξίες που προασπίζουμε, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, δίνοντας και αυτές τις ώρες, όπως και κάθε μέρα, τον καλύτερό μας εαυτό για την προστασία του πολίτη.

Και γι’ αυτό να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω.

Το 2010 θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Η παγκόσμια οικονομική κρίση μας χτύπησε την πόρτα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της Χώρας μας. Οι πολίτες περιμένουν πολλά από εμάς. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις τους για συνθήκες ασφάλειας στην καθημερινότητά τους.

Γνωρίζω τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Γνωρίζω τους κόπους και τις αγωνίες σας. Θέλω να ξέρετε ότι είμαι δίπλα σας στον κοινό μας αγώνα για τις αξίες και τα ιδανικά που υπηρετούμε.

Όλοι μαζί θα εργαστούμε σκληρά για μια Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική, κοντά στον πολίτη που εγγυάται την νομιμότητα και την ασφάλεια για όλους όπως αρμόζει σε ένα κράτος δικαίου, σε μια κοινωνία ανοιχτή, σε μια σύγχρονη δημοκρατία.

Σας εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Θερμές ευχές στις οικογένειές σας.

Σας ευχαριστώ.»

Τελευταίες Αναρτήσεις