Κυ 2 Απριλίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200916-12-2009: Συνάντηση Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο

16-12-2009: Συνάντηση Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Αρχιεπισκοπή Αθηνών επισκέφτηκε σήμερα ο Υφυπουργός κ. Σπύρος Βούγιας.

Με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο συζήτησαν θέματα κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας των ευπαθών ομάδων για τα οποία και αποφάσισαν να υπάρχει στενή συνεργασία.

Συγκεκριμένα ο κ. Βούγιας ενημερώθηκε για τις δομές, τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματα στήριξης της Αρχιεπισκοπής προς τους άστεγους, τους άπορους, τους εξαρτημένους και τους μετανάστες και τόνισε ότι το Υπουργείο αναγνωρίζει και στηρίζει το σημαντικό έργο της Εκκλησίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας η οποία αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Βούγιας δεσμεύτηκε να στηρίξει την προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής για το πιλοτικό πρόγραμμα στήριξης των εξαρτημένων από τα ναρκωτικά που ήδη ολοκληρώνει η Εκκλησία.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την συμβολή του Υπουργείου στην κατασκευή κέντρου ασυνόδευτων ανηλίκων σε οικόπεδο της Εκκλησίας επί της Λ. Αλεξάνδρας.

Τελευταίες Αναρτήσεις