Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200911-12-2009: Επίσκεψη Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στις πληγείσες περιοχές του Νομού Μαγνησίας

11-12-2009: Επίσκεψη Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στις πληγείσες περιοχές του Νομού Μαγνησίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας επισκέφτηκε σήμερα τις πληγείσες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων περιοχές του Νομού Μαγνησίας.

Ο Υφυπουργός εξέφρασε την οδύνη του ίδιου αλλά και ολόκληρης της κυβέρνησης για τον θάνατο τριών συνανθρώπων μας και έκανε λόγο για σοβαρή φυσική καταστροφή με οικολογικές προεκτάσεις.

Επισκέφτηκε διαδοχικά τις περιοχές Σούρπης, Αλμυρού και Αγριάς του Νομού Μαγνησίας όπου συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές και ενημερώθηκε αναλυτικά από τους αρμόδιους φορείς.

Ανέφερε ότι η μεγάλη ένταση του ακραίου φαινομένου έχει σαν βασικό αίτιο το γεγονός ότι σε λίγη μόνο ώρα έπεσε το ένα τρίτο της μέσης ετήσιας βροχόπτωσης στην περιοχή.

Αναγνώρισε την μεγάλη προσπάθεια της Ε.Μ.Α.Κ. που από την πρώτη στιγμή ήταν καθοριστική ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες των καταστροφικών καιρικών φαινομένων που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή.

Οι ζημιές πλέον καταγράφονται από τα συνεργεία της Νομαρχίας και του Ε.Λ.Γ.Α. όσον αφορά τις αγροτικές καλλιέργειες.

Ολόκληρος ο νομός έχει κηρυχθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες εργάζονται ώστε οι αποζημιώσεις να είναι γρήγορες και η αποκατάσταση των ζημιών άμεση.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός κ. Σπύρος Βούγιας έδωσε κοινή συνέντευξη τύπου στην Νομαρχία με τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας κ. Καρτάλη, τον Νομάρχη Μαγνησίας κ. Παπατόλια, τον Δήμαρχο Βόλου κ. Βούλγαρη και με εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τελευταίες Αναρτήσεις